Antena 3 CNN Coronavirus Vaccinul anti-COVID de la Pfizer, rezultate peste aşteptări. Eficacitatea sa i-a uimit pe oamenii de ştiinţă

Vaccinul anti-COVID de la Pfizer, rezultate peste aşteptări. Eficacitatea sa i-a uimit pe oamenii de ştiinţă

Producătorul farmaceutic Pfizer a anunţat, luni, o eficacitate peste aşteptări a vaccinului său anti-COVID 19, constatată în urma unei aşa-numite analize intermediare.

Vaccinul anti-COVID de la Pfizer, rezultate peste aşteptări. Eficacitatea sa i-a uimit pe oamenii de ştiinţă
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    09 Noi 2020   •   15:45

Compania a lucrat cu peste 43 de mii de voluntari cărora li s-au administrat fie două doze de vaccin, fie aşa-numitul placebo - o substanţă cu aspect similar, dar fără niciun efect farmaceutic. 

Rezultatele indică faptul că în rândurile celor care au primit vaccinul real infecţia a apărut la mai puţin de 10% subiecţi în timp ce peste 90% dintre cazurile confirmate de infecţie cu SARS-CoV-2 s-au dezvoltat la cei care au primit substanţa fără efect farmaceutic.

Producătorul vaccinului a menţionat că produsul său a asigurat protecţia pacientului timp de 7 zile după cea de-a doua doză şi timp de 28 de zile după doza iniţială.

În cadrul experimentului, au fost confirmate, în total, 98 de cazuri de contaminare cu COVID.

Pfizer vrea autorizarea autorităţilor americane în regim de urgenţă pentru vaccinul său

Pfizer a anunţat că intenţionează să obţină în regim de urgenţă autorizaţia de utilizare din partea Autoritatea Federală Farmaceutică din SUA (FDA), după îndeplinirea uneia dintre condiţiile impuse de către acest organism, şi anume, ca voluntarii să fie ţinuţi sub observaţie timp de două luni după administrarea celei de-a doua doze de vaccin.

Acest parametru va fi îndeplinit în cea de-a treia săptămână din noiembrie, a explicat producătorul farmaceutic. 

Din punct de vedere al eficacităţii, FDA impune un prag de minim 50% pentru orice vaccin.

Faza a treia de testare clinică a vaccinului Pfizera fost derulată împreună cu compania germană BioNTech şi a implicat participarea a 43.538 de voluntari, începând din 27 iulie anul curent. Dintre voluntari, 38.955 au primit cea de-a doua doză de vaccin.

Testele internaţionale au fost făcute pe voluntari de diverse rase

42% dintre locaţiile internaţionale de testare şi 30% dintre locaţiile din SUA au implicat voluntari de diverse rase şi etnii. 

Directorul executiv al Pfizer a numit recentele rezultate drept o descoperire mult-aşteptată pentru oprirea crizei sanitare globale. 

 

×
Subiecte în articol: COVID-19 vaccin Pfizer
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close