Antena 3 CNN Coronavirus Planul de restricții pentru Capitală. Cum va arăta carantina în București | VIDEO

Planul de restricții pentru Capitală. Cum va arăta carantina în București | VIDEO

Bucureștiul ar putea intra în carantină de weekend. Antena 3 a obținut în exclusivitate informații despre măsurile care se află pe masa ministrului Sănătății. Măsurile ar putea intra în vigoare chiar de săptămâna viitoare.

Planul de restricții pentru Capitală. Cum va arăta carantina în București | VIDEO
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    19 Mar 2021   •   16:32

Printre măsurile de carantină pentru București, ce s-ar putea aplica în weekend se numără închiderea mall-urilor, închiderea sălilor de fitness, interzicerea părăsirii localități. Restricțiile ar putea fi applicate în Capitală, dar și în județul Ilfov.

Planul de restricții pentru București:

  • Închiderea mall-urilor
  • Închiderea sălilor de fitness
  • Înterzicerea părăsirii localității
  • Interzicerea circulației pet imp de noapte între orele 18.00 – 05.00.

Restricțiile ar putea intra în vigoare începând de weekend-ul viitor. Circulația în București ar putea să fie condiționată de declarația pe propria răspundere. Cetățenii vor putea ieși din case doar în caz de urgențe medicale, pentru îngrijirea unei persoane vârstnice sau atunci când ar trebui să achiziționăm alimente.

Medicul Emilian Imbri, susține carantina în București

”Era o părere a mea, o previziune și sugeram că poate ar fi bine să luăm și noi măsuri pe care celelalte țări din jurul nostrum deja le-au luat (…) Sunt firești aceste măsuri. Asta trebuie să facă orice guvern care trebuie să preîntâmpine o escaladare a numărului de decese”, a declarat medicul Emilian Imbri, la Antena 3.

Bilanțul infectărilor cu SARS-CoV-2 în România

Bilanț COVID-19 din 19 martie 2021. Grupul de Comunicare Strategică a publicat ultimul bilanţ al pandemiei de COVID-19, iar ultimele date arată că au fost înregistrate 5.593 cazuri noi, 143 decese, 1.313 de persoane internate la ATI, în România, în ultimele 24 de ore.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5.593 de cazuri noi de COVID-19, iar 143 de români au murit, după ce s-au infectat cu SARS-COV-2.

Până vineri, 19 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 886.752 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

798.985 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.593 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

×
Subiecte în articol: carantină București restricţii
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close