Antena 3 CNN Coronavirus Vești bune de la Balș: Unul din pacienții care au primit plasmă hiperimună a fost extubat

Vești bune de la Balș: Unul din pacienții care au primit plasmă hiperimună a fost extubat

Medicul Adrian Marinescu a declarat că unul din cei trei pacienți care au primit plasmă hiperimună de la donatori vindecați nu mai are nevoie de intubație.

Vești bune de la Balș: Unul din pacienții care au primit plasmă hiperimună a fost extubat
Sursa foto: pixabay
05 Mai 2020   •   14:54

”Ei sunt stabili în continuare, chiar dacă unul din pacienți are o evoluție favorabilă aș spune, este extubat, adică nu mai are nevoie de intubație, dar trebuie să facem o precizare, că sunt pacienți în stare critică, au multe dezechilibre la nivelul organismului, adică la ei lucrurile sunt foarte fragile”, a declarat Adrian Marinescu.

Evoluția stării pacientului care nu mai are nevoie de intubație poate fi imprevizibilă, așa că medicii care îl au în grijă sunt extrem de prudenți. La fel se întâmplă și în cazul celorlalți doi pacienți aflați încă în stare critică. 

”Acești pacienți au în același timp mai multe tratamente, antiviral, anticoagulant, de suport, și atunci evoluția favorabilă, dacă se vede, se vede într-un interval mai lung de timp. Tratamentul cu plasmă hiperimună, din păcate, nu este unul miraculos, oriunde în lume nu există vreo variantă care să ne garanteze 100% eficiența în raport cu COVID-19, este o metodă care poate să ajute în cazul pacientului care este în stare critică, împreună cu celelalte lucruri care se fac concomitent”, a adăugat medicul.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: matei balș plasma
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close