Antena 3 Coronavirus Record de înscrieri pe platforma de vaccinare împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore

Record de înscrieri pe platforma de vaccinare împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore

de Georgiana Adam    |    27 Feb 2021   •   16:51
Record de înscrieri pe platforma de vaccinare împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore Hepta

Alertați, probabil, de iminența introducerii pașaportului european de vaccinare sau panicați de faptul că unele state ar putea introduce unilateral obligativitatea acestui document, românii au dat năvală, sâmbătă, să se înscrie la vaccinare.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a anunțat sâmbătă un nou record de înscrieri la nivelul unei singure zile.

Trebuie precizat că sâmbătă, 27 februarie, este ziua indicată de autorități pentru reluarea vaccinărilor cu produsul Pfizer - BioNTech.

"Maraton la înscrierile pe platforma de vaccinare! Peste 18.000 de persoane se programează, în medie, pe oră! 302 de persoane/minut programate până la ora 14:00”,

a anunțat CNCAV.

Conform reprezentanților Comitetului, 109.800 de persoane s-au programat până la ora 14.00 pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro pentru a se vaccina în noile cabinete organizate pentru administrarea serului produs de asocierea Pfizer - BioNTech.

Autoritățile anunțaseră în prealabil că persoanele vulnerabile se pot programa pentru imunizare cu vaccinul Pfizer/BioNTech în cele 130 de cabinete noi deschise în acest sens.

156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete; capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi, conform sursei citate.

Este vorba de persoane care fac parte din Etapa a II-a a strategiei de vaccinare, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.

Sursa: Mediafax

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close