Antena 3 Coronavirus Polițiștii au primit și purtat măști neconforme la muncă! 18 angajați ai MAI au murit până acum din cauza COVID-19

Polițiștii au primit și purtat măști neconforme la muncă! 18 angajați ai MAI au murit până acum din cauza COVID-19

de Mia Lungu    |    04 Dec 2020   •   12:00
Polițiștii au primit și purtat măști neconforme la muncă! 18 angajați ai MAI au murit până acum din cauza COVID-19
Sursa foto: Hepta

Măştile neconforme, care au fost scoase de pe piaţă, au fost purtate inclusiv de poliţiştii care au intrat în contact cu şoferii sau oamenii de pe stradă. Descoperirea a fost făcută de sindicaliştii din Ministerul de Interne, care cer măsuri urgente, în condiţiile în care aproape 8.000 de colegi ai lor au fost bolnavi de COVID-19 pana acum

Se fac verificări la toate structurile din țară. Asta după ce s-a constatat că măștile neconforme descoperite de ANPC pe piață au ajuns și la angajați ai M.A.I., angajați care fac muncă de teren și intră în contact cu foarte mulți oameni, în fiecare zi.

Până în prezent, peste 8000 de angajați ai Ministerul Afacerilor Interne au fost depistați cu COVID-19, iar 18 dintre ei și-au pierdut viața din cauza coronavirusului.

Dintre acestea, la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră – 549, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române – 1.225, Inspectoratul General al Poliției Române – 3.669, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență – 1.747, iar la alte structuri din subordinea MAI – 805.

Totodată, în prezent, 3.134 de angajați MAI confirmați pozitiv cu infecție COVID-19 se află în izolare la domiciliu/ locații declarate sau la unități sanitare, conform legislației în domeniu, 2.955 dintre aceștia – la domiciliu, iar 179 – la spital.

Scandalul măştilor neconforme ia amploare! Peste 30 de milioane de măşti de protecţie au fost restrase deja de pe piaţă

''Aproximativ jumătate care se găsesc în comercializare, nu respectă, adică nu ne protejează. Au fost oprite de la vânzare, cu un control pe care l-am ordonat ANPC-ului, în urmă cu ceva timp în urmă. S-au dat amenzi de peste 18 milioane lei. Vom avea grijă ca printr-un ordin al ANPC-ului, cutiile să fie etichetate, să li se spună oamenilor: acesta este un acoperitor de faţă, acesta nu vă protejează împotriva COVID'', a declarat ministrul Economiei, la finalul lunii noiembrie.

Peste 30 de milioane de măşti de protecţie au fost restrase deja de pe piaţă, spun cei de la Protecţia Consumatorului. Şeful ANPC, Eduardt Cozminschi, susţine că acestea erau produse fără vreun control privind calitatea şi eficacitatea.

×
Subiecte în articol: politisti măşti COVID-19

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close