Antena 3 CNN Coronavirus Povestea câinelui care și-a așteptat timp de trei luni, în fața spitalului, stăpânul care a murit de coronavirus. "A refuzat să plece, a fost extrem de loial"

Povestea câinelui care și-a așteptat timp de trei luni, în fața spitalului, stăpânul care a murit de coronavirus. "A refuzat să plece, a fost extrem de loial"

Un cățel loial a așteptat trei luni, în fața spitalului, după stăpânul său care a murit de coronavirus.

Povestea câinelui care și-a așteptat timp de trei luni, în fața spitalului, stăpânul care a murit de coronavirus. "A refuzat să plece, a fost extrem de loial"
Sursa foto: Pexels
de Claudia Simion    |    26 Mai 2020   •   21:07

Patrupedul, pe nume Xiao Bao (tradus în limba română Mica Comoară), l-a însoțit la un spital din Wuhan pe stăpânul său, în luna februarie, în perioada de izbucnire a COVID-19 în China.

Din nefericire, pensionarul s-a stins din viață din cauza coronavirusului după numai cinci zile, însă cățelul a refuzat să plece de lângă spital, a povestit un angajat al instituției medicale, Zhu Youzhen, în vârstă de 65 de ani. Stăpânul câinelui a fost unul dintre cei 3,869 de pacienți care au murit în Wuhan din cauza infecției cu COVID-19.

Neștiind că nu-și va mai vedea stăpânul vreodată, Xiao Bao a așteptat nerăbdător în fața spitalului timp de mai bine de trei luni. Patrupedul a fost hrănit în toată această perioadă de cadrele medicale, potrivit Metro.

După cele trei luni, un negustor a auzit de cazul patrupedului și s-a oferit să-l ia și să aibă grijă de el.

"L-am numit Xiao Bao. Cei de la spital mi-au spus că stăpânul lui a fost infectat cu coronavirus și a murit, dar că Xiao Bao nu a știut acest lucru și l-a așteptat la spital atâta timp. Niciodată nu a plecat de acolo. A fost extrem de loial", a spus negustorul.

Bărbatul a povestit că l-a luat pe cățel cu el la magazinul la care lucra, dar că de fiecare dată pleca din nou la spital să-și aștepte stăpânul, chiar dacă era nevoit să parcurgă un drum destul de lung.

Oriunde ar fi fost dus, Xiao Bao se întorcea din nou la spital. În cele din urmă, cadrele medicale au contactat Protecția Animalelor, iar cei de acolo au avut grjă de el și îi caută acum o nouă familie.

×
Subiecte în articol: caine coronavirus Wuhan
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close