Antena 3 CNN Coronavirus Când va intra Bucureştiul în carantină. Prefectul Capitalei a explicat procedura

Când va intra Bucureştiul în carantină. Prefectul Capitalei a explicat procedura

Alin Stoica a explicat că Bucureştiul nu va intra automat în carantină, în momentul în care va fi depăşită rata de infectare de 6 la mia de locuitori. Prefectul a precizat că decizia va fi luată abia după o analiză făcute de specialiştii DSP, DSU şi premierul Florin Cîţu. 

Când va intra Bucureştiul în carantină. Prefectul Capitalei a explicat procedura
Sursa foto: Hepta
de Florentina Lazăr    |    22 Mar 2021   •   14:58

În cursul zilei de luni, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a anunţat că rata de infectare în Capitală a ajus la 5.67 la mia de locuitori.

"Trebuie să aşteptăm să se pronunţe specialiştii , de la DSP, INSP. Va exista şi o întrevedere cu prefectul de Ilfov, premierul, ministru de Interne. Mâine aştept o analiză pe toate elemnetele.

O propunere în sine nu a fost făcută. Am discutat diferite scenraii, pe datele din pandemie, rata de infectare, mortalitate, care este traficul între Bucureşti şi judeţele limitrofe, traficul de weekend.

Nici dacă atinge 6% nu înseamnă că intră automat în carantină, se face cu propunrea DSP, apoi facem comitetul pentru situaţii de urgenţă", a declarat prefectul Capitalei pentru Digi FM.

Şedinţa de la Prefectura Capitalei s-a terminat în urmă cu puţin timp. Prefectul s-a întâlnit cu reprezentanţi ai DSP, dar şi ai Institutului Naţional de Sănătate Publică, pentru a discuta măsuri suplimentare, în cazul în care Bucureştiul va trece de rata de infectare de 6 la mia de locuitori.

Florin Cîţu, întâlnire cu primarii din Capitală

Premierul Florin Cîţu a avut o şedinţă la Palatul Victoria, împreună cu secretarul de stat Raed Arafat şi primarii din Bucureşti. Potrivit datelor pe surse, în urma şedinţei s-a ajuns la concluzia că nu este necesară impunerea carantinei în Bucureşti, dar sunt în discuţie o serie de măsuri pentru a preveni numărul mare de infectări cu SARS-CoV-2.

"Tot ce înseamnă măsuri de închidere a şcolilor, a activităţilor economice cum sunt mall-urile, sunt măsuri  obligatorii, care urmează nişte acte normative, care sunt emise de autorităţile naţionale.

La această discuţie între premier şi primari am încercat să găsim acele măsuri efective, dincolo de partea legislativă de reglementare, care să evite carantinarea Bucureştiului.

Sunt două chestiuni: o înăsprire normativă acolo unde nu se respectă lege şi controlul pe măsurile care există în acest moment, iar în cazul Primăriei Capitalei este vorba despre Poliţia Locală şi transportul în comun.", a declarat primarul Nicuşor Dan, la ieşirea de la şedinţă.


 

×
Subiecte în articol: prefect București carantină
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close