Antena 3 CNN Coronavirus Prefectul Capitalei, despre accesul în baruri și cluburi cu dovada vaccinării: Poliția poate veni să verifice aleator participanții și că documentele sunt valabile

Prefectul Capitalei, despre accesul în baruri și cluburi cu dovada vaccinării: Poliția poate veni să verifice aleator participanții și că documentele sunt valabile

Este ziua mult aşteptată a marii relaxări în România! După un an de pandemie, plin cu restricţii, de azi, ne întoarcem la viaţa normală, însă cu multe condiţii şi cu mai multe drepturi pentru vaccinaţi. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a explicat la Antena 3 cum se vor aplica noile măsuri, în vigoare de astăzi.

Prefectul Capitalei, despre accesul în baruri și cluburi cu dovada vaccinării: Poliția poate veni să verifice aleator participanții și că documentele sunt valabile
de Mia Lungu    |    01 Iun 2021   •   10:00

Prefectul Capitalei a explicat cum se va face accesul în baruri și cluburi, odată cu relaxarea măsurilor din 1 iunie și aprobarea schimbărilor în Comitetul Municipal.

"Cei care vor să participe la evenimente trebuie să aibă dovadă vaccinării, fie în format printat, fie în format electronic. Simpla verificare a existenței acestui document o face persoana care asigura accesul în incintă. Organizatorul sau agentul economic este responsabil să verifice că toți cei care intră posedă un astfel de document.

Veridicitatea acetuia va putea fi verificată de organele de control. Poliția poate veni într-un club, și să verifice aleator participanții și să verifice dacă documentele pe care aceștia le au sunt valabile. Există o baza de date cu vaccinarea și pot fi verificați oricând.

Vizualizarea acestor date este obligație legală. Deci cei care permit accesul au dreptul și obligația de a vizualiza aceste date. Nu le pot capta. Este obligația operatorului economic să verifice că, dacă doresc să intru într-un club, am acest document. Simpla vizualizare a informației. Nu poate să stocheze. Restul de prelucrare, verificarea veridicității, stocarea, o pot face numai autoritățile."

 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close