Antena 3 CNN Coronavirus Prefectura București: Echipele mobile de vaccinare împotriva COVID-19 vor ajunge vineri în centrele rezidențiale publice și private

Prefectura București: Echipele mobile de vaccinare împotriva COVID-19 vor ajunge vineri în centrele rezidențiale publice și private

Instituția Prefectului Municipiului București a transmis vineri că etapa II de vaccinare debutează cu vaccinarea persoanelor cu grad ridicat de risc, a vârstnicilor din centrele rezidențiale și a personalului care deservește aceste locații. În acest sens, echipele mobile de vaccinare se vor deplasa atât în centrele rezidentiale publice, cât și în cele private, aflate pe raza municipiului București.

Prefectura București: Echipele mobile de vaccinare împotriva COVID-19 vor ajunge vineri în centrele rezidențiale publice și private
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    15 Ian 2021   •   16:00

Prefectura Capitalei a anunțat și că, începând de vineri, ora 15.00 pot fi efectuate programări ale vaccinării, în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login.

Echipele mobile de vaccinare:

Echipa Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş" se va deplasa la Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoane vârstnice "Sfânta Ana" şi la Căminul pentru persoane vârstnice "Acad. Nicolae Cajal".

De la Spitalul "Obregia" se vor duce specialişti la Centrele de abilitare şi recuperare pentru persoane adulte cu dizabilităţi "Brăduţ" şi "Stejărel", Asociaţia pentru Redescoperire morală şi cultură "Maria Rosetti" - Cămin Armonia.

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca vor merge la S.C. Seniors Heaven şi la Centrul medico-social "Sfântul Andrei".

Spitalul Universitar de Urgenţă a trimis personal pentru vaccinare la Centrul pentru persoane vârstnice Sfântul Mucenic Fanurie, Centrul de abilitare şi reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilităţi Uverturii, la Căminul pentru vârstnici "Sfânta Mina" şi la Căminul de vârstnici Plevnei.

Fiecare echipă este compusă dintr-un medic, doi asistenţi şi un registrator, cu sprijinul logistic al ISU Bucureşti-Ilfov

Prefectura Bucureşti reaminteşte că în cadrul acestei etape a campaniei naţionale de vaccinare este vizată imunizarea persoanelor cu grad ridicat de risc şi a vârstnicilor, adulţilor de peste 65 de ani, adulţilor care suferă de boli cronice şi persoanelor care desfăşoară activităţi esenţiale.

Persoanele cu boli cronice se pot programa pentru vaccinare prin intermediul medicilor de familie pe lista cărora sunt înscrişi.

În cazul în care nu au acces la medicul de familie propriu, se pot programa prin următoarele modalităţi: prin intermediul oricărui alt medic de familie; prin call center la numărul de telefon 021.414.44.25; prin structurile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor de sector.

Care sunt persoanele cu grad ridicat de risc care pot fi vaccinate

În categoria persoanelor cunoscute cu boli cronice se încadrează oricare persoană, indiferent de vârstă, care suferă de una dintre următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA)

Persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate.

COMUNICAT DE PRESĂ 15 ianuarie 2021 Instituția Prefectului Municipiului București vă informează că astăzi a debutat...

Posted by Instituția Prefectului Municipiului București on Friday, 15 January 2021

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close