Antena 3 CNN Coronavirus Premierul Italiei, noi precizări cu privire la menținerea stării de urgență până în iulie: Nu înseamnă că și măsurile vor fi prelungite până atunci

Premierul Italiei, noi precizări cu privire la menținerea stării de urgență până în iulie: Nu înseamnă că și măsurile vor fi prelungite până atunci

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a explicat că menținerea stării de urgență timp de șase luni, până la finalul lunii iulie, nu înseamnă că toate măsurile vor fi prelungite până atunci.

Premierul Italiei, noi precizări cu privire la menținerea stării de urgență până în iulie: Nu înseamnă că și măsurile vor fi prelungite până atunci
Sursa foto: Pixabay.com
de Claudia Simion    |    24 Mar 2020   •   22:07

Conte a spus că anumite regiuni vor putea dispune măsuri locale în funcţie de situaţie, dar anunţând amenzile pentru încălcarea actualelor norme.

"Nu este deloc adevărat că măsurile restrictive de urgenţă vor fi prelungite până pe 31 iulie", a spus premierul italian.

Pe data de 31 iulie va expira starea de urgenţă de şase luni decretată de Italia pe 31 ianuaie 2020. Premierul a explicat că acest lucru nu înseamnă neapărat că măsurile vor fi prelungite până atunci.

De asemenea, Franco Locatelli, preşedintele Consiliului Superior al Sănătăţii din Italia, a precizat că restricţiile generale din Italia, cele legate de deplasările cetăţenilor şi suspendarea activităţilor firmelor nonesenţiale, vor expira pe 3 aprilie. "Durata măsurilor de izolare, în special cele care vizează activităţile lucrative nonesenţiale şi cele sociale, este până pe 3 aprilie, iar cu câteva zile înaintea acestei date vor fi luate decizii în funcţie de evoluţia epidemiologică", a explicat Franco Locatelli, potrivit La Repubblica.

Potrivit ultimelor date transmise de Universitatea Hopkins, în Italia au fost înregistrate, până în acest moment, 6.820 de decese, fiind țara în care au murit cele mai multe persoane.

În privința cazurilor pozitive de coronavirus, acestea au urcat la 69.176. Dintre acestea, 8.326 au fost vindecate.

×
Subiecte în articol: Giuseppe Conte coronavirus
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close