Antena 3 CNN Coronavirus Prima țară din lume care aprobă folosirea vaccinului Pfizer 

Prima țară din lume care aprobă folosirea vaccinului Pfizer 

Marea Britanie a devenit prima țară din lume care a aprobat folosirea vaccinului coronavirus Pfizer / BioNTech pe scară largă, anunță BBC.

Prima țară din lume care aprobă folosirea vaccinului Pfizer 
de Andreea Cigolea    |    02 Dec 2020   •   09:45

Autoritatea de reglementare britanică MHRA spune că vaccinul, care oferă o protecție de până la 95% împotriva Covid-19, este sigur, iar imunizările ar putea începe în câteva zile pentru persoanele din grupuri cu prioritate ridicată.

Marea Britanie a comandat deja 40 demilioane de doze - suficient pentru a vaccina 20 de milioane de oameni.Aproximativ 10 milioane de doze ar trebui să fie disponibile în curând, primele unități urmând să sosească în Marea Britanie în următoarele zile. Acesta este vaccinul care a trecut cel mai rapid de la concept la realitate, având nevoie de doar 10 luni pentru a urma aceiași pași de dezvoltare care durează în mod normal un deceniu.

Deși vaccinarea poate începe, oamenii trebuie să rămână vigilenți și să respecte regulile pentru a opri răspândirea, spun experții.

Fake news despre vaccinul COVID-19. Ce trebuie să știe oamenii

Președintele Federației Internaționale Crucea Roșie, Francesco Rocca, a declarat, luni, că guvernele și instituțiile trebuie să pună în aplicare măsuri de combatere a fake-news-urile despre vaccinurile anti-COVID-19.

„Pentru a combate COVID-19, trebuie să învingem și pandemia paralelă de neîncredere, care a împiedicat în mod constant răspunsul nostru colectiv la această boală”, a spus Rocca.

Oficialul a precizat că organizația pe care o conduce împărtășește „sentimentele de ușurare și optimism”, pe care le aduc evoluțiile vaccinurilor anti-Covid-19, dar guvernele și instituțiile „trebuie să construiască încredere în comunități” în care dezinformarea a prins rădăcini.

"Există o ezitare crescândă în ceea ce privește vaccinurile din întreaga lume, în special vaccinul COVID-19, a subliniat Francesco Rocca. El a citat un studiu al Universității Johns Hopkins din 67 de țări, care arată că acceptarea vaccinului a scăzut semnificativ între lunile iulie și octombrie ale acestui an, potrivit stirileprotv.ro.

„Credem că efortul masiv coordonat care va fi necesar pentru lansarea vaccinului Covid într-o manieră echitabilă, trebuie să fie paralel cu eforturi la fel de masive pentru a construi și a proteja în mod proactiv încrederea”, a conchis Rocca.

×
Subiecte în articol: vaccin COVID-19
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close