Antena 3 CNN Coronavirus Prima țară care vrea să interzică accesul persoanelor nevaccinate în școli, spitale, supermarketuri și alte locuri publice

Prima țară care vrea să interzică accesul persoanelor nevaccinate în școli, spitale, supermarketuri și alte locuri publice

China este prima țară din lume care va interzice accesul persoanelor nevaccinate în școli spitale, supermarketuri și alte locuri publice până la sfârșitul lunii iulie sau începutul lunii august.

Prima țară care vrea să interzică accesul persoanelor nevaccinate în școli, spitale, supermarketuri și alte locuri publice
Sursa foto: Getty Images
de Georgiana Adam    |    19 Iul 2021   •   21:32

12 dintre cele 22 de provincii din China vor aplica noile restricții pentru accesul persoanelor nevaccinate în școli spitale, supermarketuri sălile de sport, hotelurile, cafenelele, benzinăriile şi băncile, deşi lista exactă variază de la o regiune la alta, conform Insider.

Vaccinarea este „datoria şi obligaţia fiecărui cetăţean”, a avertizat un consiliu local, care a scos în evidenţă situaţia pandemică „severă şi complicată” din alte ţări.

În oraşul Luzhou din provincia Sichuan, pentru a avea acces în mai multe locuri publice, persoanele nevaccinate trebuie să lase datele personale şi de contact la intrare.

În provincia Henan, agenţiile guvernamentale nu vor mai plăti angajaţii care nu se vor vaccina, potrivit presei locale.

Beijingul încă nu a declarat vaccinarea obligatorie la nivel naţional, anunțurile fiind făcute doar la nivel local, până acum. Noile restricții vizează creșterea numărului de persoane vaccinate, China dorind să atingă o rată de vaccinare de 80%.

Încă nu se știe câte persoane au o schemă completă de vaccinare până acum în China, însă aceasta a anunțat că au fost produse 1,4 miliarde de doze de vaccin, aproape suficient pentru administrarea primei doze întregii populații.

Cele mai utilizate vaccinuri sunt cele de la producătorii locali Sinovac sau Sinopharm.

×
Subiecte în articol: China vaccin obligatoriu restricţii
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close