Antena 3 CNN Coronavirus Primarul din Bistrița refuză serul AstraZeneca și cere înlocuirea cu vaccinul Pfizer: De la 50 de vaccinați pe zi am ajuns la doi

Primarul din Bistrița refuză serul AstraZeneca și cere înlocuirea cu vaccinul Pfizer: De la 50 de vaccinați pe zi am ajuns la doi

Deja peste 200 de mii de români şi-au anulat programările pt vaccinarea cu serul de la Oxford şi avem primul primar care cere înlocuirea vaccinului AstraZeneca cu cel de la Pfizer. Ioan Turc, primarul din Bistriţa a explicat la Antena 3 de ce a cerut DSP-ului să facă acest lucru.

Primarul din Bistrița refuză serul AstraZeneca și cere înlocuirea cu vaccinul Pfizer: De la 50 de vaccinați pe zi am ajuns la doi
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    09 Apr 2021   •   11:59

"Primăria Minucipiului Bistrița, prin ISU a deschis în dată de 15 februarie un centru de vaccinare care a început imunizarea cu AstraZeneca. Din păcate, după un început bun, oamenii au început să își piardă încrederea în acest vaccin, că urmare a controverselor apărute în spațiul public.", a precizat edilul.

De la peste 50 de persoane vaccinate zilnic, am ajuns la 2 vaccinați într-o zi

"Din 12 aprilie, la centrul nostru, amenajat de Primăria Municipiului Bistrița, vor începe rapelurile. Concomitent, noi încercăm să înlocuim vaccinul AstraZeneca cu Pfizer. Pentru că listele de așteptare sunt mari, oamenii doresc să se vaccineze, dar există o reticență cât se poate de clară.

Încrederea într-un anumit vaccin depinde de mediatizare. Eu nu fac decât să constat că oamenii doresc să se vaccineze dar nu mai vor să facă acest lucru cu AstraZeneca.

Nu pun la îndoială calitățile acestui vaccin. Noi am vaccinat prin centrul nostru peste 2500 de persoane. S-au plâns de reacții adverse două persoane, cel puțin oficial.

Cei de la DSP au fost de acord cu mine, pentru că noi am investit în amenajarea acestui centru. Avem și o echipa mobilă, care vaccineaza cu Pfizer. Și avem suportul DSP pentru a înlocui AstraZeneca cu Pfizer. La nivel declarativ aceasta este situația în momentul de față.

Echipa noastră, medic, asistente, șomează practic. Trebuie să facem ceva." a mai explicat Ioan Turc.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close