Antena 3 CNN Coronavirus Procentul populației adulte vaccinate în România a ajuns la 51%. Anunțul făcut de Andrei Baciu

Procentul populației adulte vaccinate în România a ajuns la 51%. Anunțul făcut de Andrei Baciu

Noul președinte CNCAV, Andrei Baciu, anunță că peste jumătate din populația adultă a României este vaccinată împotriva COVID-19, iar peste un milion de persoane au primit vaccinul prin intermediul medicilor de familie.

Procentul populației adulte vaccinate în România a ajuns la 51%. Anunțul făcut de Andrei Baciu
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    03 Mar 2022   •   18:07

"Am convocat azi (joi n.r.) prima ședință a CNCAV în calitate de președinte, cu o agendă axată pe transferul activității de vaccinare către medicii de familie și pe demersurile logistice necesare închiderii centrelor de vaccinare anti-COVID-19", anunță Andrei Baciu.

"Am discutat împreună cu colegii din echipa Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea despre asigurarea unei tranziții fără sincope, astfel încât vaccinul să fie în continuare disponibil pentru orice persoană eligibilă și care dorește să se vaccineze. Reamintesc că vaccinarea funcționează de mai multă vreme în paralel (la centrele de vaccinare organizate de CNCAV și la cabinetele medicilor de familie), existând acum 3.177 de medici de familie care vaccinează în toată țara. Scopul nostru pentru următoarele săptămâni este să transferăm integral vaccinarea la cabinetele medicilor de familie”, a precizat președintele CNCAV.

El transmite că sunt peste 8 milioane de români care s-au vaccinat anti-COVID-19 până la data de 1 martie.

„Procentul populației adulte vaccinate e de 51%. În același timp, peste 1 milion de români au primit vaccinul prin intermediul medicilor de familie. Eforturile CNCAV continuă până în ultima zi de funcționare, cu același profesionalism și cu aceeași atenție la detalii care au asigurat și până acum, la un bun nivel, infrastructura necesară vaccinării în România.

E o experiență extrem de importantă pentru sistemul public de sănătate, una pe care o vom folosi pentru a moderniza în continuare acest sistem. Sunt multe lecții învățate din acest proiect nou, pus la punct într-un termen foarte scurt și cu un efort logistic imens. Ne-am adaptat din mers, am căutat constant să îmbunătățim lucrurile – atât în centrele de vaccinare, cât și pe platforma pentru programarea online sau în comunicarea cu oamenii”, conchide Baciu.

×
Subiecte în articol: vaccinată COVID-19 Andrei Baciu populația
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close