Antena 3 CNN Coronavirus Prof. dr. Adrian Streinu Cercel: 21 de copii sunt internaţi în secţia ATI a Institutului 'Matei Balş'

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel: 21 de copii sunt internaţi în secţia ATI a Institutului 'Matei Balş'

În ultimele luni, specialiștii au transmis părinților mesaje liniștitoare în ceea ce privește riscul copiilor de a face forme severe de COVID-19. Reprezentantul OMS în România, Alexandru Rafila, spre exemplu, a declarat în urmă cu o săptămână că pentru copii noul coronavirus nu reprezintă un pericol.

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel: 21 de copii sunt internaţi în secţia ATI a Institutului 'Matei Balş'
de Dan Gabor    |    09 Sep 2020   •   00:03

Acesta a declarat, la emisiunea "Marius Tucă Show" că marea majoritate a copiilor fac forme ușoare de boală și de multe ori nici nu este nevoia unui tratament în spital.

"Copiii nu sunt în pericol în ceea ce priveşte infecţia cu noul coronavirus. Marea lor majoritate fac forme inaparente sau fac forme foarte uşoare de boală, iar nevoia de a fi tratat în spital pentru un copil şcolar este extrem de redusă, procentul fiind de 0,1% dintre copiii care contractează boala şi este un studiu în acest sens desfăşurat în Marea Britanie", a susţinut Alexandru Rafila, la Digi 24.

Situația însă nu stă mereu așa, dovadă și declarația făcută, marți seară, la Marius Tucă Show de managerul Institutului "Matei-Balș" din București, Adrian Streinu Cercel, care a declarat că 21 de copii sunt internați în prezent în secția ATI a spitalului pe care îl conduce.

Realizator TV: Aveţi copii cu coronavirus internaţi pe secţia de ATI?

Streinu Cercel: Foarte puţini. Sunt 21 de copii internaţi astăzi.

Realizator TV:: Protocoalele de tratament sunt diferite, la părinţi şi la copii?

Streinu Cercel: Da, sunt diferite! Variază în funcţie de greutatea pacientului.

Prof. Dr. Streinu Cercel a vorbit și despre data la care am putea spera că vom scăpa de epidemia care ne-a transformat complet vieţile: "În 2023 se termină!", a afirmat specialistul.

×
Subiecte în articol: COVID-19
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close