Antena 3 CNN Coronavirus Profesoară din Iași, care i-a supravegheat pe elevi la examenul de Bacalaureat, confirmată cu coronavirus

Profesoară din Iași, care i-a supravegheat pe elevi la examenul de Bacalaureat, confirmată cu coronavirus

Un cadru didactic din Iași, supraveghetor la examenul de Bacalaureat la Liceul Pedagogic "Vasile Lupu", a fost confirmat cu coronavirus.

Profesoară din Iași, care i-a supravegheat pe elevi la examenul de Bacalaureat, confirmată cu coronavirus
Sursa foto: Pexels
de Claudia Simion    |    26 Iun 2020   •   10:15

Ar fi vorba de o profesoară care a fost prezentă luni la liceu pentru a-i supraveghea pe absolvenții care au susținut examenul de Bacalaureat.

"Luni dimineaţă, a trecut de filtrul epidemiologic, având temperatura sub 37,3 grade, a depus declaraţie pe proprie răspundere conform căreia în familie nu are pe nimeni bolnav şi nu a intrat în contact cu cineva confirmat. De altfel, s-a simţit bine pe toată perioada probei. Luni, spre seară, a început să se simtă rău, marţi a fost la clinică pentru a fi testată. Rezultatul a fost pozitiv", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Luciana Antoci, conform ziaruldeiași.

A început o anchetă epidemiologică în acest caz derulată de Direcția de Sănătate Publică Iași.

"Cadrul didactic şi profesorul cu care a supravegheat în aceeaşi sală nu au mai intrat în comisie. Ancheta epidemiologică făcută de DSP Iaşi a arătat faptul că regulile şi procedurile au fost respectate în acel centru de examen, motiv pentru care au continuat celelalte probe ale examenului de Bacalaureat", a precizat Luciana Antoci.

Numărul infectărilor cu coronavirus a ajuns la 939 în Iași, până în momentul de față. Dintre acestea, 50 sunt decese și 681 sunt cazuri de persoane vindecate.

Numărul infectărilor cu coronavirus a crecut cu 460 de cazuri pe 25 iunie

Numărul de infectări cu coronavirus cofirmate joi, 25 iunie, a întrecut toate raportările din ultimele două luni din România. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat alte 460 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Până ieri, 25 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 25.286 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.906 au fost declarate vindecate și externate.

1.565 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat până în acest moment.

În intervalul 24.06.2020 (10:00) – 25.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 10 decese (7 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău, Botoșani, Brașov, Constanța, Ialomița, Iași, București și Sibiu.

×
Subiecte în articol: Iași Bacalaureat coronavirus
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close