Antena 3 CNN Coronavirus Profesoară româncă stabilită în China, despre situația disperată a locuitorilor din Shanghai: "Nu avem voie să aducem pachete din exterior"

Profesoară româncă stabilită în China, despre situația disperată a locuitorilor din Shanghai: "Nu avem voie să aducem pachete din exterior"

Gabriela Mogoș, româncă stabilită în China, profesor universitar, a vorbit la Antena 3 despre situația locuitorilor orașului Shanghai, grav afectați de lockdown-ul prelungit instituit de guvernul chinez, pentru a limita răspândirea variantei Omicron a coronavirusului.

Profesoară româncă stabilită în China, despre situația disperată a locuitorilor din Shanghai: "Nu avem voie să aducem pachete din exterior"
Sursa foto: Hepta/ Zuma Press / Sheldon Cooper
de Mia Lungu    |    16 Apr 2022   •   17:21

Oamenii din Shanghai au răbufnit din cauza măsurilor anti-COVID. A fost scandal imens, în metropola chinezească, după ce sute dintre ei au fost scoşi din case cu forţa de autorităţi pentru ca locuinţele lor să fie folosite drept spaţii de carantinare.

Chiar dacă în restul statelor, carantina a fost eliminată, aici lumea este închisă în case şi testată o dată la 24 de ore. Profesoara româncă Gabriela Mogoș a povestit, pentru Antena 3, ce alte restricții draconice au stabilit autoritățile chineze:

"Ei aplică aceleași măsuri restrictive care au fost inițial, atunci când virusul a fost descoperit și când s-a încercat domolirea. Exact aceleași măsuri cu excepția faptului că noi duntem testați din 24 în 24 de ore, iar pentru zonele care nu sunt afectate puternic, merge și la 48 de ore.

Dacă ești asimptomatic, depinde ce decide autoritatea. Eu dacă sunt cetățean străîn, este posibil să mi se definească un loc anume în care să stau pentru o perioada de timp, în jur de 10 zile.

Au interzis orice colet care vine din zona africană. Nu avem voie să aducem pachete din exteriorul țării, este absolut imposibil.", a povestit profesoara. 

Oamenii urlau noaptea de la geamuri, după o săptămână de carantină totală în Shanghai

Este strict interzis ca oamenii să-și părăsească locuințele, indiferent de motiv și nu se știe cât va mai dura lockdown-ul dictat din cauza COVID.

Imagini șocante au fost făcute publice sâmbăta trecută, pe Twitter,  de un cunoscut realizator radio din SUA, Patrick Madrid.

În video se poate auzi cum mii de oameni cum urlă noaptea de la geamurile locuințelor lor, după o săptămână de carantină totală impusă de autorități în metropola cu 26 de milioane de oameni, din cauza unor cazuri de COVID-19.

26 de milioane de oameni nu mai au voie să-și părăsească locuințele, indiferent de motiv

Autoritățile au instituit pe 28 martie un lockdown total asupra Shanghaiului, unul dintre cele mai mari orașe din lume.

26 de milioane de oameni nu mai au voie să-și părăsească locuințele, indiferent de motiv, după înregistrarea a circa 9.000 de cazuri noi de Covid-19.

Autoritățile au trimis peste 12.000 de militari și inspector sanitari în Shanghai și alte zone, în cea mai amplă operațiune din domeniul sănătății publice organizate de China de la descoperirea focarului 0 de COVID-19, la Wuhan, în 2019.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close