Antena 3 CNN Coronavirus Protest anti-restricții cu mii de oameni la Berlin

Protest anti-restricții cu mii de oameni la Berlin

Un protest la care au participat mii de oameni a avut loc în Berlin, din cauza restricţiilor impuse de guvern în contextul pandemiei de COVID-19.

Protest anti-restricții cu mii de oameni la Berlin
Sursa foto: Twitter/ Michael Hobbes
de Alexandra Ionescu    |    29 Aug 2021   •   15:00

Manifestanții anti-restricții s-au adunat sâmbătă, 28 august, pentru a protesta împotriva măsurilor impuse de autorități.

În Germania, există în prezent unele măsuri în legătură cu coronavirusul, inclusiv obligativitatea măștii în instituțiile publice și interzicerea adunărilor cu un număr mare de persoane.

După ce mai multe adunări individuale planificate au fost interzise de către autorităţi, în conformitate cu regulile împotriva cărora manifestanţii intenţionau să protesteze, o mulţime mare, dar împrăştiată, s-a adunat sâmbătă şi a început să se deplaseze pe străzi – fără măşti – urmărită îndeaproape de poliţişti pe jos, în dube şi chiar într-un elicopter.

Cordoane de protecţie au fost instalate în jurul unor porţiuni mari din cartierul guvernamental.

Poliţia germană era pregătită pentru o participare de dimensiuni mult mai mari, având pregătiţi aproximativ 2.000 de ofiţeri, inclusiv aduşi din afara capitalei.

Poliţiştii au raportat aproximativ 100 de reţineri, unele de scurtă durată, precum şi rănirea unui ofiţer pe fondul mai multor atacuri împotriva membrilor forţei de poliţie.

La Paris, zeci de mii de francezi au ieşit în stradă, sâmbătă, la Paris şi în alte oraşe din Franţa, pentru a protesta faţă de paşaportul sanitar impus de guvern. 

Ei au scandat ”Libertate” și ”Rezistență”

Este a şaptea săptămână consecutivă de proteste.
 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close