Antena 3 CNN Coronavirus Protest în centrul Romei. Italienii care neagă existenţa noului coronavirus au ars fotografia Papei Francisc

Protest în centrul Romei. Italienii care neagă existenţa noului coronavirus au ars fotografia Papei Francisc

Un grup de italieni care neagă existenţa noului coronavirus a protestat sâmbătă după-amiază în Roma, anunţă cotidianul Corriere della Sera.

Protest în centrul Romei. Italienii care neagă existenţa noului coronavirus au ars fotografia Papei Francisc
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    05 Sep 2020   •   21:50

Italienii se împotrivesc măsurilor impuse de guvernul condus de Giuseppe Conte pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus. În timpul manifestaţiei protestatarii au ars fotografia Papei Francisc şi a lui Beppe Grillo, fondatorul partidului Movimento 5 Stelle care deţine puterea majoritară în actualul guvern, scrie Mediafax.

Premierul Giuseppe Conte a replicat sloganurilor amintind că în Italia au murit peste 35.500 de persoane infectate cu noul coronavirus.

Coronavirus în România, 5 septembrie 2020. Explozie de cazuri noi în Bucureşti

Coronavirus în România, 5 septembrie 2020. Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a prezentat ultimul bilanț al pandemiei de coronavirus. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.269 noi de cazuri de infectare cu coronavirus din 22.830 de teste, ceea ce înseamnă o rată de 5,67.

Se observă o explozie de cazuri noi de COVID-19 în Bucureşti, respectiv 352 de cazuri. De asemenea, 38 de români au murit în ultimele 24 de ore, infectați cu coronavirus, iar 476 se află în stare gravă în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă. Analizele au mai arătat că 545 de persoane sunt pozitive la retestare.

Până sâmbătă, 5 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 93.864 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus (COVID – 19). 40.028 de pacienți au fost declarați vindecați și 12.123 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.   

 

×
Subiecte în articol: protest roma coronavirus
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close