Antena 3 Coronavirus Protest la spitalul modular COVID-19 din Pipera

Protest la spitalul modular COVID-19 din Pipera

de Claudia Popovici    |    12 Apr 2021   •   17:50
Protest la spitalul modular COVID-19 din Pipera

Mai multe persoane s-au adunat, luni, pentru a-și exprima nemulțumirea faţă de faptul că spitalul modular COVID-19 din Pipera, echipat cu paturi ATI şi perfect funcțional, stă cu lacătul pe uşă în timp ce în ţară zeci de pacienţi sunt evacuaţi de urgenţă pentru a suplimenta numărul de locuri pentru bolnavii COVID-19.

Protest la spitalul modular din Pipera ridicat pentru pacienții de COVID-19 care stă cu lacătul pe ușă în timp ce celelalte spitale nu mai au locuri pentru bolnavi, iar altele sunt evacuate noaptea de urgență așa cum a fost cazul spitalului de la Foișor.

Sunt aproximativ 25 de persoane care au venit luni să-şi exprime revolta şi nemulţumirea faţă de această situaţie. Oamenii spun că au venit şi urmă cu aproximativ o lună și de atunci autoritățile "fura" paturile de la spitalul modular.

Spitalul modular COVID-19 Pipera a tratat 1000 de pacienți în perioada august 2020-ianuarie 2021

Spitalul a fost închis în jumătatea lunii ianuarie printr-o decizi a Primăriei Capitalei un spital în care au fost tratați aproximativ 1.000 de pacienții din luna august a anului trecut până în ianuarie anul acesta.

"Spitalul modular ca secție COVID a spitalului Victor Babeș a fost închis pe data de 29 ianuarie de către ministrul Vlad Voiculescu și de către primarul Capitalei, Nicușor Dan, spunând atunci că nu mai este nevoie de paturi în plus pentru că în Spitalul Victor Babeș sunt deja locuri libere", a spus Ninel Peia, fost deputat PSD.

Spitalul modular COVID-19 Pipera are 400 de paturi ATI şi este perfect funcțional

"Acest spital are 400 de locuri și este perfect funcțional. Aproximativ 100 de paturi  au fost luate și nu se știe unde au fost duse. Efectiv au început să dezmembreze spitalul și să fure aparatura pentru a-l demola. Potrivit informațiilor mele, Primăria Capitalei negociază cu firme private pentru construirea unor spitale în parteneriat public privat pe același model de jaf cum a fost la Băneasa pentru ca acest spital să nu fie în interesul cetățenilor. Acest teren valorează 40 de milioane de euro", a mai precizat Ninel Peia.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close