Antena 3 CNN Coronavirus PSD: Autoritățile locale din Bacău se pregăteau deja de epidemie, când pentru PNL coronavirusul era 'o simplă răceală'

PSD: Autoritățile locale din Bacău se pregăteau deja de epidemie, când pentru PNL coronavirusul era 'o simplă răceală'

Social-democrații susțin că deși Spitalul Județean de Urgență Bacău semnala încă din februarie că „prețurile la echipamente medicale explodau de la o zi la alta”, „PNL își lansa candidați la primării și îl punea pe Cîțu să bată recordul la sprint în Parlament”.

PSD: Autoritățile locale din Bacău se pregăteau deja de epidemie, când pentru PNL coronavirusul era 'o simplă răceală'
Sursa foto: Hepta
de S.T.    |    10 Apr 2020   •   10:05

„ÎNCĂ DIN 28 FEBRUARIE, Spitalul Județean de Urgență Bacău, aflat în subordinea Consiliului Județean, a trimis o adresă către Direcția de Sănătate Publică Bacău în care SE SEMNALA faptul că prețurile la echipamente medicale EXPLODAU de la o zi la alta.

❗❗Tot atunci, specialiștii au cerut ca toate achizițiile să se facă la nivel centralizat de către Ministerul Sănătății, pentru a exista o coerență în aprovizionarea la nivelul întregii țări cu echipamente de protecție și medicale.

↘️RĂSPUNSUL Guvernului? #ZERO! PNL își lansa candidați la primării și îl punea pe Cîțu să bată recordul la sprint în Parlament. Deși la #Bacău autoritățile locale se pregăteau deja de epidemie, pentru #PNL coronavirusul era ”o simplă răceală”, iar achizițiile de echipamente de protecție nu erau pe agenda liberală.

ℹ️Iresponsabilitatea PNL a continuat chiar și după declanșarea epidemiei: într-o lună și jumătate Guvernul a trimis la Bacău DOAR #300 de măști speciale pentru medici, #100 de viziere și #30 de litri de dezinfectant. Au lăsat medicii să lupte cu mâinile goale cu acest virus!

ℹ️În aceeași perioadă 20 februarie - 8 aprilie, Consiliul Județean Bacău a alocat bani pentru #7.140 de măști speciale pentru medici, #1.180 de viziere, #3.000 de litri de dezinfectant, DAR și pentru #4.763 de combinezoane, #175.000 de măști chirurgicale și peste #680.000 de mănuși de protecție.

Aceasta este diferența dintre abordarea autorităților locale și cea nepăsătoare a guvernului! De aceea, NICI Bacăul #NU este focar de infecție, așa cum sunt județele administrate de PNL!”, este mesajul transmis de PSD.

×
Subiecte în articol: Bacău coronavirus epidemie
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close