Antena 3 Coronavirus Aşa arată testarea în masă: 9 milioane de oameni vor fi testaţi pentru COVID-19 în doar 5 zile

Aşa arată testarea în masă: 9 milioane de oameni vor fi testaţi pentru COVID-19 în doar 5 zile

de Adrian Iclozan    |    12 Oct 2020   •   11:30
Aşa arată testarea în masă: 9 milioane de oameni vor fi testaţi pentru COVID-19 în doar 5 zile
Sursa foto: Twitter

Operaţiunea a început deja: peste o sută de mii de oameni, inclusiv personal medical, au fost supuşi testelor şi au primit rezultatele negative.

Această procedură de amploare are loc în oraşul chinez Qingdao şi a fost demarată de autorităţi după ce au fost depistate 12 cazuri pozitive, iar ancheta epidemiologică a relevat legături cu un spital unde sunt trataţi pacienţii sosiţi pe mare din afara ţării. 

Comisia municipală responsabilă a programat testarea a cinci districte în doar trei zile şi a alocat, în total, cinci zile pentru întreaga populaţie de nouă milioane de locuitori.

Materiale video distribuite pe reţelele sociale îi arătau pe rezidenţii din Qingdao înşiraţi la cozi, duminică noaptea, aşteptând să fie testaţi la punctele care funcţionează între orele 7 şi 23.

Cazurile noi de COVD în metropola chineză vin după ce milioane de oameni au călătorit de-a lungul ţării cu ocazia "Săptămânii de Aur", o celebră sărbătoare locală.

Jumătate de metropolă, în tranzit, cu ocazia Săptămânii de Aur

Doar în Qingdao au fost raportate aproape 4,5 milione de persoane în tranzit cu ocazia sărbătorii respective - practic, echivalentul a jumătate din populaţia oraşului.

Nu este prima dată când autorităţile chineze recurg la testarea unui întreg oraş.

În luna mai, au fost testaţi toţi cei 11 milioane de locuitori din Wuhan, considerat epicentrul pandemiei de coronavirus.

China susţine că a adus, în cea mai mare măsură, epidemia sub control, iar cifrele oficiale indică un bilanţ preliminar 85.578 cazuri de coronavirus şi 4.634 de decese provocate de COVID-19.

Este o situaţie mai bună decât a multor ţări europene şi incomparabil mai uşoară decât a celor două cel mai afectate state, SUA şi India, unde numărul infectărilor este de ordinul milioanelor, iar al deceselor, de ordinul sutelor de mii, relatează presa internaţională.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close