Antena 3 CNN Coronavirus Dr. Radu Ţincu: "Peste două săptămâni în Terapie intensivă va fi un dezastru. E o situaţie nemaivăzută în România după Revoluţie"

Dr. Radu Ţincu: "Peste două săptămâni în Terapie intensivă va fi un dezastru. E o situaţie nemaivăzută în România după Revoluţie"

Medicul ATI Radu Ţincu avertizează că în două săptămâni va fi o situaţie mult mai grea la Terapie intensivă, având în vedere bilanţul din ultimele zile.

Dr. Radu Ţincu: "Peste două săptămâni în Terapie intensivă va fi un dezastru. E o situaţie nemaivăzută în România după Revoluţie"
Sursa foto: Antena 3
de Milena Niță    |    20 Oct 2021   •   14:36

În plus, specialistul spune că ne confruntăm cu un "dezastru sanitar", o situaţie "fără precedent, nemaivăzută în România după Revoluţie".

Dr. Ţincu: "Ce trăim în zilele acestea e un dezastru sanitar, e o supraîncărcare fără precedent, nemaivăzută în România după Revoluţie"

"Este clar că avem o problemă de comunicare atât în campania de vaccinare care nu a ajuns să-şi atingă planurile şi nu am ajuns la acea imunizare de care aveam nevoie, şi a fost şi o problemă de comunicare în ce priveşte sistemul sanitar, oamenilor le e frică să vină la spital şi această teamă le-a fost alimentată de diverse grupuri conspiraţioniste.

Ce trăim în zilele acestea e un dezastru sanitar, avem o încărcare fără precedent, este un dezastru sanitar, avem o supraîncărcare fără precedent, nemaivăzută în România după Revoluţie.

Pacienţii nu au loc în secţiile de Terapie intesivă şi curând spitalele, deja sunt discuţii la multe unităţi din Bucureşti, pentru gestionarea cadavrelor.

Nu mai există locuri la morgă şi cel mai probabil se va apela la camere frigorifice exterioare spitalelor pentru a putea gestiona această criză.

Dr. Ţincu: "Nu mai există locuri la morgă. Cel mai probabil se va apela la camere frigorifice exterioare spitalelor"

Este evident că trebuie măsuri imediate, pentru că la peste 19.000 de cazuri cum au fost ieri, peste două săptămâni în Terapie intensivă va fi un dezastru, pentru că 2-4% din aceşti pacienţi vor avea nevoie de spitalizare la ATI şi se va depăşi cu mult capacitatea naţională de terapie intensivă.

Singura soluţie la acest moment, pentru că am ajuns într-o situaţie dezastruoasă, ar fi impunerea unor măsuri restrictive care să limiteze transmiterea virusului în comunitate", a spus medicul Radu Ţincu, miercuri, la Antena 3.
 

×
Subiecte în articol: Radu Țincu
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close