Antena 3 CNN Coronavirus Raed Arafat: Carantina zonală ar putea fi o soluţie dacă ajungem la creşteri semnificative

Raed Arafat: Carantina zonală ar putea fi o soluţie dacă ajungem la creşteri semnificative

Nu este exclus ca autorităţile să impună, în perioada următoare, măsuri de de restricţie "zonale sau regionale" acolo unde se va constata o creştere alarmantă a numărului de infectări cu SARS-CoV-2.

Raed Arafat: Carantina zonală ar putea fi o soluţie dacă ajungem la creşteri semnificative
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    23 Feb 2021   •   14:54

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că în acest moment, chiar şi după deschiderea şcolilor, situaţia este sub control, însă pentru a menţine sub control creşterea cazurilor de covid, oamenii trebuie să respecte în continuare măsurile de protecţie.

”Există unele schițe care schițează creșteri, dar controlabile. Nu pot să spun că avem creșteri vertiginoase, care să alerteze. Și există alte cifre care arată o staționare, un platou.

Așa ca urmărim situația și acolo unde e nevoie s-au luat măsuri de carantinare zonală pe localități, în Maramureș, în Timișoara, deci am avut mai multe localități care au fost carantinate, dar localități mici, pentru a opri creșterea.”, a declarat Arafat pentru Antena 3.

”Dacă respectăm regulile mai departe situația este sub control. Rămâne să vedem dacă reușim să menținem acest trend.

Nu se pune problema de lockdown, la acest moment, sunt nicio formă, dar de măsuri locale, măsuri zonale, da, dacă ajungem la o situație de creștere semnificativă.”, a mai spus șeful DSU.

România se pregătește de valul trei al pandemiei. Raed Arafat: ”Mulți cred că s-a terminat!”

”Pregătirea noastră este prin prevenirea de a apărea acest val. Adică respectarea regulilor, respectarea măștii, respectarea măsurilor care sunt recomandate la acest moment. Și vedem că e greu, că lumea este clar că s-a săturat. 

În același timp, văzând că suntem într-o situație relativ bună, măcar cu stabilitate la acest moment, mulți cred că s-a terminat. Noi încercăm să atragem atenția că situația nu s-a terminat, poate să se înrăutățească din nou, și din cauza asta trebuie să respectăm regulile în continuare, până avem un număr adecvat, suficient de oameni vaccinați, așa cum a făcut Israelul. 

Deci, la acest moment, ne pregătim în sensul în care secțiile de Terapie Intensivă să continue să existe pentru a prelua pacienții respectivi. Suntem acum sub vârful de prin noiembrie când aveam peste 1,300 de pacienți în Terapie Intensivă, acum suntem la peste 900. Și aici, totuși, nu este puțin. Este destul de important numărul. Este important să păstrăm presiunea pe sectorul sanitar sub control”, a declarat Raed Arafat.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat carantină zonală
Parteneri
Soția unui fost șef de Consiliu Județean, găsită fără suflare în casă
x close