Antena 3 CNN Coronavirus Raed Arafat a anunțat că nu vor exista noi restricții: "Mai mult decât acum, nu"

Raed Arafat a anunțat că nu vor exista noi restricții: "Mai mult decât acum, nu"

Închiderea magazinelor la ora 18:00 încurajează decalarea programului de muncă. O spune șeful DSU, Raed Arafat, care susține că astfel, oamenii nu mai iau cu asalt supermarketurile la timp de seară și nici nu se mai înghesuie în mijloacele de transport în comun.

Raed Arafat a anunțat că nu vor exista noi restricții: "Mai mult decât acum, nu"
de Mia Lungu    |    29 Mar 2021   •   16:31

Au fost discuții despre măsurile din celelalte țări. Multe țări cu program redus. Unele la ora 19:00, altele la ora 18:00. Diferența este că acolo, odată luată măsura, se aplică în întreagă țară. La noi, după incidență.

Întrebat de către jurnaliști dacă nu vor exista noi restricții în perioada următoare, Arafat a respins ideea: ”Mai mult decât este acuma, nu”.

”Telemunca poate fi aplicată. Și decalarea programului de muncă este foarte importantă, ca să nu aglomerăm mijloacele de transport public. Unii să plece la ora 4, la ora 3 să vină mai devreme, alții să plece un pic mai târziu. Cu asta evităm și aglomerarea la magazine, evităm aglomerarea în transportul public. Deci cam astea sunt măsurile.”, a spus Arafat.

”Deci decalarea programului și munca de la domiciliu poate să fie una dintre soluții, ca să nu aglomerăm nici transportul public în comun, nici magazinele, nici nimic. Haideți să o luăm așa. La magazin toată lumea merge. Și dacă le lăsăm deschise până la ora 24 tot toată lumea va merge.

Regula magazinului a fost corelată cu regula interdicției circulației. Dacă circulația se interzice la ora 20, atunci, cu 2 ore înainte, într-adevăr, magazinele se opresc pentru ca oamenii să poată ajungă acasă și lucrătorii din magazine să ajungă acasă.

Ca să te duci la magazin în fiecare zi la ora 6, asta înseamnă că nu se respectă nicio altă regulă. Asta înseamnă că toată lumea muncește până la 17 fără decalare de program de muncă, fără muncă la domiciliu, telemuncă și așa mai departe. În momentul în care se permite telemunca se permite și decalarea atunci a programului, oamenii pot să meargă în diferite orare.

În momentul în care decalezi programul de muncă, unii vin la 8, pleacă mai devreme, alții pleacă mai târziu. Și atunci, cei care pleacă mai devreme la magazin, nu se aglomerează. Cam asta este logica.” - a mai spus Arafat după ședința PNL, la care a participat.

Scandal la ședința PNL, provocat de prezența lui Raed Arafat: ”Invitarea lui este o greșeală politică majoră!”

Florin Roman susține că este o eroare politică majoră faptul că Raed Arafat a fost invitat la ședința Partidului Național Liberal. ”Nu știu cine a avut măreața idee, dar greșeli de genul acesta costă politic întregul PNL”.

Practic, se induce ideea că PNL este partidul care se asociază cu măsurile restrictive luate de Raed Arafat, unele necesare, fără îndoială, dar altele ce ridică mari semne de întrebare!

Vă spun direct: Niciodată, în calitate de vicepreședinte al partidului de guvernământ, nu am fost consultați în legătură cu aceste măsuri. Și nu e treaba noastră, a politicienilor, să ne băgăm peste deciziile specialiștilor.

Dar, cu toții, avem dreptul să fim informați corect și lămuriți...acolo unde avem îndoieli sau unde există semne de întrebare.

Genul acesta de greșeli politice nu fac altceva decât să îngroape munca liberalilor de rând, care trudesc zilnic pentru PNL!

Poate azi, mâine ne vom trezi și cu anti-vacciniști...ca invitați în forul de conducere al PNL...”, a scris Florin Roman pe o rețea socială. 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close