Antena 3 CNN Coronavirus Raed Arafat: "Regulile nu mai sunt respectate. Înainte se făcea control la intrare în magazine, acum nu se mai face"

Raed Arafat: "Regulile nu mai sunt respectate. Înainte se făcea control la intrare în magazine, acum nu se mai face"

Regulile sunt în vigoare dar nu se respectă, spune Raed Arafat care cere ca în magazine să se intre pe rând, în număr mic. La mall, magazinele din interior trebuie să respecte regulile de distanțare, mai spune Arafat. DSP a propus deja închiderea magazinelor la ora 18.00, printre alte măsuri.

Raed Arafat: "Regulile nu mai sunt respectate. Înainte se făcea control la intrare în magazine, acum nu se mai face"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    24 Mar 2021   •   13:57

"Regulile nu sunt aplicate întocmai. Lumea s-a relaxat. Dacă înainte se făcea control la intrare în magazine, acum nu se mai face. Toate aceste reguli sunt în vigoare, dar nu sunt respectate." a declarat șeful DSU, Raed Arafat

"La mall, magazinele din interior trebuie să respecte regulile de distanțare. Dacă este un magazin mic, oamenii trebuie să intre pe rând."

Bucureștiul a ajuns la o incidența a infectarilor de 6,37 la mie și toți indicatorii indică faptul că ar urmă o carantină. Autoritățile se chinuie de 3 zile să găsească formulă corectă prin care să splice un set de măsuri care să scadă numărul de infectari. 

Surse ale Antena 3 spun că se vor impune o serie de restricții în ceea ce privește școlile - ele vor funcționa online, locuri de joacă vor fi închise, accesul va fi restricționat în mall, supermarketuriile vor funcționa cu acces limitat. Nimic nu e oficial însă iar locuitorii Capitalei așteaptă decizia finală care întârzie să apară.

Raed Arafat susține carantina prelungită pe timp de noapte: Urmează să se facă o propunere CNSU

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a discutat despre posibilele măsuri care ar urma să fie aplicate în țară, în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19. Raed Arafat a menționat și o carantină de noapte, care ar putea începe mai devreme de ora 22.00.

Secretarul de stat în MAI a ținut să explice faptul că aceste măsuri nu au fost încă decise, dar în cursul acestei săptămâni urmează să fie aprobate. Totodată, este luată în calcul și prelungirea carantinei pe timp de noapte, măsură ce ar urma să reducă mobilitatea și să conducă la o scăderea a numărului de cazuri de COVID-19.

"Da. În anumite momente și poate pentru a reduce activitățile neesențiale, da. Vedem țări care au aceste carantine de noapte care au aceste carantine de noapte, care încep de la 18 în Franța, de la 21 în alte țări, iar la noi la 22. Da, este o măsură importantă care poate să reducă contactul și mobilitatea care duc la răspândirea virusului", spune la Digi24 Raed Arafat, când a fost întrebat dacă ar fi de acord cu o carantină prelungită pe timp de noapte.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat DSU regulile magazine control
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close