Antena 3 CNN Coronavirus Raed Arafat: Termometrul digital nu implantează chipuri, nu ia CNP-ul, nici adresa, nici datele personale

Raed Arafat: Termometrul digital nu implantează chipuri, nu ia CNP-ul, nici adresa, nici datele personale

Secretarul de stat în MAI, Read Arafat, constată că măsurarea temperaturii la intrarea în magazine a devenit o temă de dezbinare, deşi ea ar trebui să ajute la diminuarea răspândirii virusului, inclusiv în cazul persoanelor care îl pot avea dar sunt asimptomatice.

Raed Arafat: Termometrul digital nu implantează chipuri, nu ia CNP-ul, nici adresa, nici datele personale
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    21 Mai 2020   •   15:48

Arafat îi asigură pe toţi că termometrul digital nu ne ia CNP-ul şi nici nu ne implantează chipuri, doar ne poate ajuta să nu ne infectăm.

"Termometrul digital nu înregistrează date personale, nu implantează cipuri, nu face poze şi nu ia CNP-ul, numele şi adresa persoanei. Acesta afişează doar temperatura şi poate fi utilizat de personal nemedical instruit în utilizarea unui astfel de dispozitiv", a clarificat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

 

Mesajul lui Raed Arafat

"Măsurarea temperaturii la intrarea în spaţiile publice închise, magazine şi în clădirile instituţiilor publice sau ale operatorilor economici, o nouă temă falsă de dezbinare şi de minimalizare a efectelor şi riscului virusului SARS-COV 2.

Măsurarea temperaturii la distanţă se practică în aeroporturi prin sisteme de scanare în masă, prin care se identifică persoanele cu febră după poza acestora. Mai multe ţări, inclusiv România, au astfel de sisteme la sosire şi în unele situaţii chiar şi la îmbarcare, ele fiind activate când există un risc asupra sănătăţii publice.

Măsurarea individuală a temperaturii se face la intrarea în spaţiile cu risc de transmitere a virusului SARS-COV 2 de către persoanele simptomatice sau asimptomatice către persoanele sănătoase. Aceasta se realizează de la o distanţă de câţiva centimetri, folosind termometre digitale. Astfel se poate identifica o persoană simptomatică, iar pentru a se proteja faţă de persoanele asimptomatice, portul măştii este obligatoriu.

Termometrul digital nu înregistrează date personale, nu implantează cipuri, nu face poze şi nu ia CNP-ul, numele şi adresa persoanei. Acesta afişează doar temperatura şi poate fi utilizat de personal nemedical instruit în utilizarea unui astfel de dispozitiv.

Într-o societate unde există un risc de transmitere al unei boli şi unde există persoane vulnerabile care pot chiar muri dacă se infectează cu virusul care cauzează boala respectivă, măsurile de prevenire şi combatere trebuie respectate de toţi membri societăţii pe durata existentei riscului respectiv.

Astfel de măsuri nu sunt pe viaţă. Ele sunt necesare la acest moment, acestea fiind inclusiv măsuri descurajatoare pentru cei care sunt dispuşi să intre în spaţiile inchise fiind simptomatici, pentru a-şi rezolva problemele personale riscând viaţa altora.

În concluzie, dacă nu vrei să ţi se măsoare temperatura este dreptul tău, dar nu mai intri în spaţiul respectiv pentru că este dreptul comunităţii şi a angajaţilor care lucrează în spaţiul respectiv să se protejeze", a scris şeful DSU, Raed Arafat, joi, pe pagina de Facebook.
 

×
Subiecte în articol: temperatura Raed Arafat
Parteneri
Horoscop chinezesc iunie 2023. Cine dă lovitura la începutul verii
x close