Antena 3 Coronavirus Incidența COVID în Capitală, în continuă creştere: sare de 16 la mia de locuitori

Incidența COVID în Capitală, în continuă creştere: sare de 16 la mia de locuitori

de Georgiana Adam    |    19 Oct 2021   •   11:02
Incidența COVID în Capitală, în continuă creştere: sare de 16 la mia de locuitori
Sursa foto: Getty Images

Rata de infectare cu coronavirus a crescut la Bucureşti, marți, comparativ cu ziua de luni, însă procentul este unul mic. 

Potrivit DSP București, rata de infectare la nivelul Bucureștiului este de 16,44 la mie, față de 16,42 la mie cât a fost luni.

Vineri, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a respins propunerea INSP de carantinere a Bucureștiului și a județului Ilfov. 

Anterior, propunerea fusese respinsă și de grupul tehnico-științific din subordinea CNSU.

Comitetul a decis, însă, intensificarea controalelor privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.

De asemenea, potrivit prefectului Alexandra Georgiana Văcaru, angajatorii, la stat sau la privat, care au mai mult de 50 de salariați sunt obligați să organizeze programul de lucru pe grupe.

În completare, Societatea de Transport Bucureşti (STB) va pune mai multe mașini pe trasee.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close