Antena 3 CNN Coronavirus Rata de infectare în București, sub 1,5 la mie pentru a treia zi la rând

Rata de infectare în București, sub 1,5 la mie pentru a treia zi la rând

Rata de infectare cu coronavirus continuă să scadă în București, astfel că joi a ajuns la 1,3 la mia de locuitori, menţinând trendul descendent.

Rata de infectare în București, sub 1,5 la mie pentru a treia zi la rând
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    13 Mai 2021   •   11:59

Rata de infectare de 1,3 la mia de locuitori este cea mai mică rată de infectare înregistrată din octombrie până în prezent.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spunea luni că se pot decide noi măsuri de relaxare a restricţiilor, după 48 de ore de la scăderea incidenţei de COVID sub 1,5 la mia de locuitori.

1,3 la mia de locuitori, cea mai mică rată de infectare din octombrie până acum

Joi este convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Pe 2 mai, Capitala a intrat în scenariul galben, astfel că restaurantele şi sălile de spectacole s-au putut deschide, fără a se depăşi capacitatea de 30%.

Circulaţia persoanelor în afara locuinţei a rămas interzisă între orele 22.00 - 5.00, iar magazinele sunt deschise în intervalul orar 5.00 - 21.00.

Se aşteaptă noi măsuri de relaxare

Este în continuare obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani.

Prefectul mai spunea luni că la atingerea pragului de 1,5 la mia de locuitori, restaurantele, barurile şi cinematografele se pot deschide la o capacitate de 50%, dar sunt permise şi concertele cu maximum 300 de persoane.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: rata infectare COVID-19
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close