Antena 3 CNN Coronavirus Reacția lui ÎPS Teodosie, după ce a împărtășit copii cu aceeași linguriță: 'Este lucrarea lui Hristos'

Reacția lui ÎPS Teodosie, după ce a împărtășit copii cu aceeași linguriță: 'Este lucrarea lui Hristos'

Arhiepiscopia Tomisului a reacționat printr-un comunicat de presă, după ce, astăzi, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost filmat în timp ce împărtășea copii cu aceaași linguriță, în ciuda restricțiilor impuse.

Reacția lui ÎPS Teodosie, după ce a împărtășit copii cu aceeași linguriță: 'Este lucrarea lui Hristos'
Sursa foto: constantadeazi.ro
16 Mai 2020   •   18:17

"Referitor la împărtășirea pruncilor de astăzi, Arhiepiscopia Tomisului face următoarele precizări.

1. Actul de împărtășire a pruncilor nu este ilegal pentru că IPS Teodosie nu a încălcat nici o lege sau canon bisericesc, care ar interzice actualmente împărtășania. 

2. IPS Teodosie, ca ierarh, a ținut o legătură intensă cu clerul și credincioșii în toată perioada de restricție și a făgăduit expres păstoriților săi că-i va aștepta la comuniunea cu Biserica, care se concretizează mai ales în sfânta împărtășanie, când se va relua accesul credincioșilor. Fiecare ierarh, în eparhia sa, are o anumită autonomie în păstorirea clerului și credincioșilor, prin urmare, având făgăduința dată deja credincioșilor, IPS Teodosie nu a putut să-i rănească sufletește, îndepărtându-i de la Sf. Potir. Aceasta este lucrarea lui Hristos în mijlocul credincioșilor, prin arhiereul care își exercită misiunea încredințată de Biserica lui Hristos.

3. Discuția asupra linguriței a pornit eronat în spațiul public, întrucât Biserica nu este unitate de alimentație publică, ci instituție de cult. Împărtășania nu este mâncare și băutură firească (adică aliment pentru trup) ci este hrana cea mai sfântă pentru viața veșnică, Hristos prezent real, întrând în alcătuirea făpturii noastre, prin care ne îndumnezeim. Prin urmare, este o delimitare categorică între Hristos-Dumnezeu și alimentele firești, iar împărtășania și dăruirea ei credincioșilor este atributul exclusiv al Bisericii", se arată în comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului.

×
Subiecte în articol: ÎPS Teodosie
Parteneri
Horoscop rune 29 mai-4 iunie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close