Antena 3 CNN Coronavirus Tratament cu plasmă pentru tratarea cazurilor grave de infectare cu noul coronavirus. Dr. Ion Ştefan: „Plasma este o arma redutabilă”

Tratament cu plasmă pentru tratarea cazurilor grave de infectare cu noul coronavirus. Dr. Ion Ştefan: „Plasma este o arma redutabilă”

Dr. Ion Ştefan, șeful Secţiei Clinice Boli Infecţioase din Spitalul Militar, a vorbit, în exclusivitate la Antena 3 despre tratamentul cu plasmă de la donatori vindecaţi de COVID-19.

Tratament cu plasmă pentru tratarea cazurilor grave de infectare cu noul coronavirus. Dr. Ion Ştefan: „Plasma este o arma redutabilă”
Sursa foto: Pixabay.com
de S.T.    |    22 Apr 2020   •   21:12

Ministerul Sănătăţii a finalizat metodologia pentru colectarea, testarea, procesarea, stocarea si distribuţia plasmei de la donator vindecat de COVID-19 şi utilizarea monitorizată pentru pacienţii critici cu COVID-19 din secţiile ATI.

„Practic, vindecarea se obține în urma câștigării bătăliei cu acest virus de către sistemul imun al organismului prin producerea unor anticorpi specifici”, a explicat dr. Ion Ştefan, miercuri seară, la emisiunea „Punctul de Întâlnire”.

Unii pacienţi cu coronavirus aflaţi în stare critică în secţiile ATI vor putea primi, ca tratament, plasmă de la donatori vindecaţi de COVID-19

Potenţialii donatori vor fi selectaţi dintre pacienţii care au fost internaţi pentru COVID-19, vindecaţi şi externaţi.

Potrivit medicului Ștefan Ion, donatorii de plasmă trebuie să dețină cantitativ anticorpii anti SARS-CoV-2.

„Nu întotdeauna acești anticorpi apar și nu întotdeauna foarte repede și în cantitate suficientă”, a explicat medicul.

Plasma se va administra doar pacienţilor critici infectaţi confirmaţi cu COVID-19 (prin metoda RT-PCR), cu vârsta de cel puţin 18 ani, care sunt de acord cu administrarea de plasmă convalescentă COVID-19 prin semnarea consimţământului informat.

Pandemie de coronavirus. Începe recoltarea de plasmă umană

×
Subiecte în articol: tratament plasma coronavirus
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close