Antena 3 CNN Coronavirus Record de cazuri de coronavirus în Bulgaria

Record de cazuri de coronavirus în Bulgaria

Numărul noilor infecții cu coronavirus din Bulgaria a urcat la 6. 813, un bilanț zilnic record. Bulgaria este țara cea mai puțin vaccinată din UE, și acum înfruntă un al patrulea val al pandemiei de COVID-19.

Record de cazuri de coronavirus în Bulgaria
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    27 Oct 2021   •   16:18

Bulgaria a raportat marți 5. 863 de noi cazuri de COVID-19 Și 243 de decese, un nou record pentru țara UE cu cea mai mică rată de vaccinare, informează Reuters.

Numărul deceselor COVID-19 a fost de 124 în ultimele 24 de ore, totalul urcând la 23.440, potrivit datelor oficiale furnizate miercuri.

Peste 7.300 de persoane cu COVID-19 sunt internate în spitale, personalul medical luptându-se să gestioneze fluxul de pacienţi cu coronavirus.

Guvernul interimar de la Sofia a impus pașaportul verde pentru majoritatea spaţiilor publice închise, în condiţiile în care doar un sfert dintre bulgarii adulţi s-au vaccinat contra COVID-19.

De joia trecută, de când s-a introdus pașaportul verde, numărul persoanelor care vin la vaccinare zilnic a crescut de 4 ori.

În ultimele 24 de ore au fost administrate peste 26.000 de doze, astfel ajungându-se la un total de 1,46 milioane.

Mulți dintre bulgari rămân sceptici în privința vaccinului, din cauza neîncrederii în instituțiile statului, a dezinformării și a mesajelos contradictorii ale politicienilor.

×
Subiecte în articol: Bulgaria COVID-19 coronavirus record
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close