Antena 3 CNN Coronavirus Record de teste pentru depistarea cazurilor de coronavirus din România

Record de teste pentru depistarea cazurilor de coronavirus din România

În ultimele 24 de ore, în toată țara au fost efectuate 16.684 de noi teste, aproape dublă faţă de recordul anterior care era de 9871 de teste, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Record de teste pentru depistarea cazurilor de coronavirus din România
Sursa foto: Pixabay
29 Apr 2020   •   16:33

Președintele României a declarat că numărul de teste efectuate a fost principala preocupare în ultima perioadă, iar capacitatea de testare va crește tot mai mult.

„Numărul de teste a fost pentru mine, din capul locului, o preocupare importantă și am transmis-o tuturor colaboratorilor și membrilor Guvernului cu care am discutat aceste chestiuni. Și adevărul este că s-a crescut foarte, foarte mult. Dacă la începutul epidemiei, capacitatea de testare a fost, chiar la început de tot, de câteva zeci de testări pe zi, s-a ajuns la câteva sute și acum suntem aproape de 10.000”, a spus ieri Klaus Iohannis, în timpul primei conferințe de presă de la izbucnirea pandemiei.

Numărul total al cazurilor de coronavirus în România a ajuns la 11.978 miercuri. Dintre acestea, 3.569 de persoane au fost declarate vindecate și externate, iar 681 de pacienți au decedat.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close