Antena 3 CNN Coronavirus Remdesivir, noua “valută” forte. Profitul raportat de compania producătoare

Remdesivir, noua “valută” forte. Profitul raportat de compania producătoare

Veniturile companiei farmaceutice americane Gilead Sciences au crescut cu 17% în trimestrul al treilea, susţinute de vânzările medicamentului antiviral Remdesivir, primul şi singurul tratament aprobat oficial de Statele Unite pentru tratarea pacienţilor spitalizaţi cu Covid-19, transmite Reuters.

Remdesivir, noua “valută” forte. Profitul raportat de compania producătoare
de Dana Musceleanu    |    29 Oct 2020   •   09:27

Înainte de izbucnirea pandemiei, Gilead nu producea în mod activ Remdesivir, dar de atunci a crescut producția cât de mult a putut.
Remdesivir a generat vânzări în valoare de 873 de milioane de dolari în trimestrul încheiat pe 30 septembrie. Analiştii anticipau însă că Gilead va obţine un profit chiar mai mare, de 960 de milioane de dolari, potrivit datelor Refinitiv IBES.

Remdesivir, care este administrat intravenos, a fost aprobat de autorităţile americane de reglementare în domeniul sănătăţii săptămâna trecută. 
Medicamentul era însă disponibil pe piaţa americană încă din luna mai, sub o autorizaţie acordată pentru utilizarea de urgenţă pentru tratarea bolnavilor de Covid-19.
Remdesivir a fost unul din medicamentele cu care a fost tratat şi preşedintele american Donald Trump după ce a fost testat pozitiv la coronavirus.

Gilead a anunțat, în mai, că a semnat acorduri de licență cu alte cinci companii, Remdesivirul urmând să fie distribuit în 127 de ţări. 

Ce este şi ce poate face Remdesivirul 

Remdesivir este un medicament care aparține clasei analogilor de nucleotide, larg răspândită în tratarea cancerului, virusurilor și diferitelor infecții. Acești analogi de nucleotide seamănă cu moleculele cunoscute sub numele de nucleotide, care apar în mod natural în corp și sunt elemente esențiale pentru Acidul Ribonucleic (ARN) și Acidul Dezoxiribonucleic (ADN).
Unele virusuri sunt „păcălite” să încorporeze analogii în materialul lor genetic, iar acest lucru perturbă procesele chimice ale virusului, distrugându-i capacitatea de a se multiplica și împiedicându-i răspândirea.
 


 

×
Subiecte în articol: Gilead Sciences Remdesivir
Parteneri
Ce trebuie să conţină rucsacul de urgenţă în caz de cutremur
x close