Antena 3 CNN Coronavirus Noi restricții la cumpărături, de sărbatori! Numărul clienților va fi limitat în marile magazine din Argeș

Noi restricții la cumpărături, de sărbatori! Numărul clienților va fi limitat în marile magazine din Argeș

Argeșul este primul județ care impune restricții la cumpărăturile pentru sărbători. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a stabilit vineri mai multe reguli pentru limitarea aglomerației în magazine. Astfel, autoritățile au impus un număr limitat de persoane aflate concomitent în magazin și au decis să se renunțe la coșurile de mână.

Noi restricții la cumpărături, de sărbatori! Numărul clienților va fi limitat în marile magazine din Argeș
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    05 Dec 2020   •   15:45

Măsurile, care sunt menite să limiteze aglomerația din magazine, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, se vor aplica începând de luni și vor fi valabile 14 zile în toate localitățile din Argeș.

Principalele restricții vizează limitarea numărului de persoane aflate în interiorul magazinelor:

„Se limitează numărul de persoane în incinta magazinelor de tip discount și de proximitate, în supermarketuri și hypermarketuri astfel încât să se asigure, în medie, 8 mp/persoană, prin raportare la maximum 30% din suprafața liberă a spațiului comercial (adică suprafață utilizabilă de către clienți și neacoperită de rafturi, vitrine sau alte elemente de mobilier), precum și o distanță minimă de 2 metri între persoane în zona caselor de marcat”, se arată în decizia CJSU Argeș.

De asemenea, autoritățile au decis să nu se mai utilizeze coșurile de mână:

„Acolo unde sunt disponibile cărucioare și/sau coșuri de cumpărături cu roți, se va renunța la utilizarea coșurilor de mână. În același timp, numărul cărucioarelor/coșurilor cu roți disponibile clienților va fi limitat, astfel încât să se asigure, în medie, 8 mp/persoană prin raportare la maximum 30% din suprafața liberă a spațiului comercial și o distanță minimă de 2 metri între persoane în zona caselor de marcat”

Coronavirus in Județul Argeș, 5 decembrie 2020

Instituția Prefectului Argeș a anunțat sâmbătă că rata de incidență cumulată la nivelul județului este de  4,41/1000 de locuitori în ultimele 14 zile.

-persoane aflate în carantină instituționalizată: 0;
-persoane ieșite din carantină instituționalizată: 1.498;
-persoane aflate în izolare/carantină (anchetă epidemiologică): 4.789, dintre care 1.832 în carantină la domiciliu și 2.957 în izolare;
-persoane ieșite din izolare/carantină (anchetă epidemiologică): 26.028;
-persoane internate în spital: 476 (ieri  490);
-persoane internate la ATI: 39 (ieri 41);
-persoane vindecate: 11.547 (ieri 11.183);
-persoane diagnosticate pozitiv: 14.913 (ieri 14.706);
-cazuri nou confirmate, în ultimele 24 de ore: 207 (ieri 244);
-persoane decedate de la începutul pandemiei: 419 (ieri 414)

×
Subiecte în articol: Arges restricţii COVID-19
Parteneri
Cea mai puternică rugăciune către Duhul Sfânt. Se rosteşte de Rusalii
x close