Antena 3 CNN Coronavirus Un român care lucra într-un abator din Germania a murit. Mai mulți angajați au fost infectați cu coronavirus

Un român care lucra într-un abator din Germania a murit. Mai mulți angajați au fost infectați cu coronavirus

Un cetățean român, care își desfășura activitatea în cadrul unui companii de prelucrare a cărnii din Birkenfeld, Germania, a murit, au transmis reprezentanții Ministerului de Externe.

Un român care lucra într-un abator din Germania a murit. Mai mulți angajați au fost infectați cu coronavirus
Sursa foto: Hepta
22 Mai 2020   •   15:31

În acea companie au fost înregistrate mai multe cazuri de infectare cu coronavirus.

Românul fusese testat pentru coronavirus, iar rezultatul ieșise negativ de două ori, a transmis angajatorul.

"Potrivit informațiilor comunicate de către angajator, persoana în cauză fusese testată negativ la infecția cu SARS-CoV-2 de două ori în cadrul testărilor efectuate întregului personal din cadrul companiei, ultima dată în cursul săptămânii precedente. Familia cetățeanului român a fost înștiințată cu privire la decesul persoanei în cauză, iar angajatorul se va ocupa de formalitățile de repatriere a trupului neînsuflețit, suportând cheltuielile aferente", a transmis MAE.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart, este în contact cu reprezentanții companiei, fiind pregătit să acorde asistența consulară necesară, inclusiv cu privire la procedura necesară repatrierii trupului neînsuflețit și eliberarea certificatului de deces.

×
Subiecte în articol: Germania roman
Citește mai multe din Coronavirus
» Vezi toate știrile din Coronavirus
Cele mai noi știri
Parteneri
x close