Antena 3 CNN Coronavirus România, în topul celor mai sigure țări europene de vizitat după pandemie

România, în topul celor mai sigure țări europene de vizitat după pandemie

România se află în topul țărilor recomandate de Euronews ca destinație de vizitat după pandemie. În total, nouă state din Europa sunt menționate pe această listă.

România, în topul celor mai sigure țări europene de vizitat după pandemie
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    04 Mai 2021   •   11:39

Pe lista statelor sigure mai sunt, pe lângă ţara noastră, Slovenia, Finlanda, Estonia, Luxemburg, Islanda, Liechtenstein, Muntenegru și Insulele Feroe.

România este recomandată în primul rând pentru munții săi, pentru castele și orașe medievale care par neschimbate de timp. Jurnaliștii scriu deasemnea despre "muzee populare fascinante și despre satele rustice care evidențiază tradițiile țării". Sunt amintite și traseele montane, "pentru a descoperi natura și sălbăticia" țării.

În ceea ce privește celelalte țări, Estonia de exemplu este este una dintre cele mai puțin populate țări din Europa, încă neatinsă de turismul de masă. Capitala Tallinn este un amestec atrăgător de străzi medievale, cartiere moderne și promenade de pe litoral. Restul țării este acoperit de aproximativ 50% pădure, ceea ce face ca oamenii să scape mai ușor de agitație și să se refugieze în singurătate.

Pentru peisaje spectaculoase este recomandată și Islanda. Puține locuri inspiră atât de mult precum Islanda, cunoscută drept Țara de Gheață și Foc. Are unii dintre cei mai activi vulcani din lume și unii dintre cei mai mari ghețari din Europa. Este, de asemenea, un paradis pentru drumeții, izvoare termale, câmpuri de lavă și cascade spectaculoase care tăia respirația vizitatorilor.

Și Finlanda este inclusă pe lista acestor destinații de vizitat după pandemie. Cu mult mai puțin turiști decât țările vecine, Norvegia și Suedia, Finlanda oferă ocazia perfectă de a rătăci prin pădurile sale, precum și pe malurile lacurilor cristaline.

Și mai merită punctată o destinație. Luxemburgul. Micul stat este adesea trecut cu vederea în favoarea vecinilor săi mai renumiți, Franța și Germania. Merită însă vizitat deoarece capitala este de basm, cu castele medievale. Satele sunt pitorești cu piste de biciclete bine întreținute și trasee de drumeție care străbat dealurile împădurite și văi înconjurate de podgorii.

×
Subiecte în articol: România pandemie topul țărilor
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close