Antena 3 CNN Coronavirus O companie românească va fi evaluată de Comisia Europeană pentru etapa de dezvoltare a vaccinurilor împotriva COVID-19, a anunțat Florin Cîțu

O companie românească va fi evaluată de Comisia Europeană pentru etapa de dezvoltare a vaccinurilor împotriva COVID-19, a anunțat Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu se laudă pe Facebook cu performanțele României în domeniul vaccinurilor anti-COVID. "România este reprezentată de 9 companii și două institute în cadrul grupului de lucru al Comisiei Europene pentru creșterea producției de vaccinuri împotriva COVID-19." a anunțat acesta sâmbătă.

O companie românească va fi evaluată de Comisia Europeană pentru etapa de dezvoltare a vaccinurilor împotriva COVID-19, a anunțat Florin Cîțu
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    03 Apr 2021   •   17:04

"Companiile românești participă în procesele de selecție în vedere implementării a 4 faze strategice: producție de vaccin, îmbuteliere, finisare, distribuire și consumabile." a mai anunțat Florin Cițu. 

"Pentru producția nanoparticulelor lipidice solide (folosite în vaccinurile ARNm - Pfizer- BioNtech și Moderna ca vehicul de livrare), România este prezentă cu 11 participanți în procesul de selecție și stăm, de departe, cel mai bine din Europa de Est: Bulgaria este prezentă doar cu 3 companii, Ungaria cu 3 și Slovenia cu 1. Acest lucru confirmă că suntem în proces de selecție pentru partea de PRODUCȚIE.

Una dintre companii va fi evaluată de grupul operativ al Comisiei Europene pentru etapa de dezvoltare a vaccinurilor împotriva COVID-19.", a scris premierul.

Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre șansele României de a produce vaccinuri anti-COVID.

"Cel mai simplu pentru România ar fi să nu mai pierdem vreme, să luăm din PNRR 30 de milioane și să facem o fabrică de vaccinuri. Asta eu o spun de un an de zile. 

Recent avem acest Plan de Redresare și Reziliența. 3 miliarde sunt pentru sănătate. 30 de milioane ar fi o nimica toată din 3 miliarde și am avea propria fabrică de vaccinuri cu care, producătorii internaționali sau noi, să fabricăm vaccinuri pentru români și să și exportăm."

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close