Antena 3 CNN Coronavirus România a ajuns singura ţară verde în Europa. Adrian Marinescu: "Suntem în această perioadă în care putem să respirăm"

România a ajuns singura ţară verde în Europa. Adrian Marinescu: "Suntem în această perioadă în care putem să respirăm"

O hartă cu valul 5 COVID în Europa a devenit virală în ţara noastră. România apare ca singura ţară verde în avalanşa de infectări care a cuprins statele Uniunii Europene.

România a ajuns singura ţară verde în Europa. Adrian Marinescu: "Suntem în această perioadă în care putem să respirăm"
de Silvia Preda    |    13 Dec 2021   •   17:45

România a ajuns singura ţară verde în Europa. Medicul infecţionist Adrian Marinescu spune că este vorba de un decalaj.

"Lucrurile evoluează nu dinamic, ci mai mult decât atât. E bine că suntem în această perioadă în care putem să respirăm şi să ne pregătim pentru situaţia care va fi mai grea", a spus Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului "Matei Balş".

"De când a fost punctul de plecare din China am avut decalaj", a mai spus Adrian Marinescu, luni seară, la Antena 3.

Documentul cu lista ţărilor cu risc epidemiologic crescut

Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), vineri, 10 decembrie 2021. Una dintre principalele modificări este că România a intrat din zona galbenă în zona verde.

Bilanț COVID-19 din 13 decembrie 2021, în România. Număr foarte mic de infectări în ultimele 24 de ore 

Bilanț COVID-19 din 13 decembrie 2021, în România. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate sub 500 de cazuri.

Sub 500 de noi cazuri de Covid și 45 de decese la pacienți confirmați cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Potrivit GCS, până luni, în România au fost înregistrate 1.793.643 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 10.642 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.717.348 de pacienți au fost declarați vindecați.

45 de decese în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 45 de decese, dintre care 8 anterioare intervalului de referință, (21 bărbați și 24 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

×
Subiecte în articol: harta verde Adrian Marinescu matei balș
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close