Antena 3 CNN Coronavirus România, citată în presa internațională pentru creșterea numărului de infectări cu COVID. Scăderi masive în Marea Britanie și Olanda

România, citată în presa internațională pentru creșterea numărului de infectări cu COVID. Scăderi masive în Marea Britanie și Olanda

Unele state europene consemnează scăderi masive ale numărului de noi infectări cu COVID în timp ce în alte țări cresc temerile privind consecințele valului patru.

România, citată în presa internațională pentru creșterea numărului de infectări cu COVID. Scăderi masive în Marea Britanie și Olanda
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    05 Aug 2021   •   12:48

Medicii din România avertizează autoritățile în legătură cu iminența celui de-al patrulea val pandemic, relatează Euronews.

Luni, în România au fost raportate 230 de cazuri noi, majoritatea în București. Este cel mai mare număr de noi cazuri raportate în 24 de ore în ultimele două luni.

Cele mai multe infectări au fost consemnate printre nevaccinați, adaugă sursa citată.

În Italia, autoritățile regionale din Lazio s-au angajat să continue vaccinarea, în pofida faptului că sistemul informatic care gestionează acest proces a fost atacat de hackeri.

Urmare a atacului, numeroși rezidenți s-au văzut în imposibilitatea de a se programa pentru imunizare. Autoritățile au precizat că aceia care s-au programat deja vor putea să se vaccineze.

Olanda, scădere de aproape 50% a noilor infectări

În Italia, proporția celor vaccinați este de 60%.

În Olanda, numărul de infectări noi aproape s-a înjumătățit: această țară a anunțat o scădere de 44%, comparativ cu ultima săptămână.

În total, aproximativ 21.000 de oameni au fost testați pozitiv la coronavirus, în timp ce numărul consemnat săptămâna trecută a fost de circa 37.000.

Această evoluție vine după accentuarea restricțiilor, la câteva săptămâni după ce au fost ridicate, notează Euronews.

"Credem că vârful a fost atins sau va fi atins foarte curând. Vom constata, de asemenea, o scădere a numărului de internări. Știm că numărul de internări este decalat în raport cu tendința pe care o observăm în numărul de teste pozitive. Este în concordanță cu așteptările noastre", spune Susan van den Hof, de la Institutul olandez de Sănătate Publică.

Scoția ridică restricțiile începând din 9 iulie

La rândul său, Marea Britanie raportează o scădere a cazurilor noi de COVID.

În ultima săptămână din iulie, numărul a scăzut cu o treime, în contextul în care în Anglia au fost ridicate cele mai multe restricții.

Luni, Scoția urmează, la rândul său, să ridice cele mai multe restricții, după modelul din Anglia, dar este de așteptat să păstreze obligativitatea măștii în mai multe locuri publice, inclusiv în școli.

×
Subiecte în articol: România valul patru
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close