Antena 3 CNN Coronavirus Românii, fără mască după 1 iunie. În minivacanța de 1 mai și Paște turiștii vor purta mască

Românii, fără mască după 1 iunie. În minivacanța de 1 mai și Paște turiștii vor purta mască

Surse ale Antena 3 spun că, pe masa Guvernului, ar fi deja proiectul de lege conform cărora românii se vor putea bucura curând de relaxarea măsurilor sanitare de luptă cu pandemia. Mai exact, aceștia ar putea renunța la mască în spațiile deschise de la 1 iunie.

Românii, fără mască după 1 iunie. În minivacanța de 1 mai și Paște turiștii vor purta mască
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    21 Apr 2021   •   16:31

Se pare, însă, că în minivacanța de 1 mai și Paște obligativitatea purtării măștii în spațiile înshise și deschise rămâne totuși în vigoare.

O decizie în acest sens se va lua joi, 22 aprilie, potrivit surselor Antena 3.

De la 1 iunie, atât pe plajă cât și pe faleză, obligativitatea purtării măștii ar putea fi eliminată. Tot atunci, vom vedea și măsuri pentru stimularea economiei, potrivit ușor surse guvernamentale. Se va avea până la acea dată care va fi rata de incidență și dacă România își permite astfel de măsuri de relaxare.

Dr. Andrei Baciu: "La 1 iunie putem ridica restricţiile!"

Andrei Baciu a confirmat în exclusivitate la Antena 3, faptul că relaxarea restricţiilor va fi posibilă în aproximativ două luni, mai exact pe 1 iunie, chiar de Ziua Copilului. 

Întrebat de către Sabina Iosub cum arată în prezent România, din punct de vedere sanitar, Andrei Baciu a răspuns:

"Este esenţial să le putem oferi tuturor pacienţilor din România, serviciile medicale de care au nevoie, pentru că vedem că acest virus are un impact extraordinar de mare şi practic, nu cruţă pe nimeni. Veşti bune ca urmare a acestor demersuri sunt că, totuşi, au fost identificate foarte repede câteva paturi suplimentare. În 2-3 zile au fost identificate şi operaţionalizate deja 12 paturi. Alte 73 de paturi au fost identificate şi se caută soluţii asfel încât să fie operaţionalizate cât mai repede şi toate aceste lucruri, la pachet cu ritmul accelerat cu care se desfăşoară vaccinarea.

Practic, dau un trend care s-a stabilizat. Aproape că intră pe o fază descendentă, ceea ce este îmbucurător, pentru că uşor-uşor, putem să ne apropiem de orizontul pe care domnul premier l-a dat, 1 iunie, când putem să ne gândim la o ridicare a măsurilor şi la încă un pas mai aproape de o viaţă normală pe care o aşteptăm cu toţii, de foarte mult timp", a anunţat Andrei Baciu, duminică, în exclusivitate la Antena 3.

×
Subiecte în articol: mască 1 iunie 1 mai Paste minivacanta
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close