Antena 3 CNN Coronavirus Românii pot vedea de astăzi ce număr de ordine au pe lista de așteptare pentru programarea la vaccinul anti-COVID: Platforma a fost actualizată

Românii pot vedea de astăzi ce număr de ordine au pe lista de așteptare pentru programarea la vaccinul anti-COVID: Platforma a fost actualizată

Platforma de programare a fost optimizată, astfel încât, începând de joi românii capacitatea de vaccinare a centrelor și câte persoane sunt în fața lor pe lista de așteptare pentru programare, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Românii pot vedea de astăzi ce număr de ordine au pe lista de așteptare pentru programarea la vaccinul anti-COVID: Platforma a fost actualizată
Sursa foto: CNCAV
de Mia Lungu    |    15 Apr 2021   •   22:49

Joi seară erau aproximativ 97.000 de locuri disponibile pentru programarea la vaccinare.

Liber la AstraZeneca: De azi, românii se pot vaccina fără programare!

Românii se pot imuniza de astăzi, 15 aprilie, cu AstraZeneca chiar dacă nu s-au programat pe platforma informatică sau prin call center. Prioritate au însă persoanele programate deja la centrul de vaccinare respectiv.

Cine vrea să fie vaccinat cu serul AstraZeneca poate merge la centre cu buletinul și poate fi imunizat. Dacă sunt persoane programate, acestea au prioritate. 

Numărul persoanelor care pot fi programate și vaccinate pe un cabinet este de maximum 96. 

Decizia a fost luată de Comitetul naţional de vaccinare, după ce coordonatorii centrelor s-au plâns că angajaţii lor stau degeaba. Vă reamintim, controversele legate de cazurile de tromboze asociate cu vaccinul AstraZeneca au dus la scăderea dramatică a numărului de persoane care doresc să se imunizeze cu acest ser.

Pe 7 aprilie, Comitetul de siguranţă al Agenţiei Europene a Medicamentului a transmis că există o legătură între apariția cheagurilor de sânge și vaccinarea cu serul de la Astrazeneca, dar că acestea sunt efecte adverse foarte rare - 6 evenimente trombotice la 1 milion de persoane vaccinate. 

×
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close