Antena 3 CNN Coronavirus Românul diagnosticat cu coronavirus, care s-a întors de la Madrid, s-a ales cu dosar penal

Românul diagnosticat cu coronavirus, care s-a întors de la Madrid, s-a ales cu dosar penal

Românul care a călătorit cu avionul, din Madrid în București, după ce fusese diagnosticat cu coronavirus, s-a ales cu dosar penal.

Românul diagnosticat cu coronavirus, care s-a întors de la Madrid, s-a ales cu dosar penal
17 Mar 2020   •   18:41

"Poliția de Frontieră a deschis dosar penal pe numele cetățeanului român care a călătorit, cu aeronava unei companii aeriene private, pe relația Madrid – București deși a fost depistat ca fiind infectat cu noul tip de coronavirus în Spania.

Cercetările se desfășoară pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor", a anunțat MAI printr-un comunicat.

Până în momentul de față au mai fost întocmite 40 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Românul primise de la autoritățile spaniole un certificat în care era menționat că e infectat cu coronavirus. Cu toate acestea, nu a respectat recomandările autorităților privind izolarea la domiciliu și a călătorit spre România.

În momentul în care a aterizat avionul, în care se aflau zeci de pasageri, românul a fost luat în primire de cei de la Direcția de Sănătate Publică. Acesta a fost dus cu izoleta la Institutul Matei Balș.

Român cu coronavirus, venit cu avionul în țară de la Madrid

Cazuri confirmate în România

Până la momentul transmiterii acestei știri, 217 persoane au fost confirmate cu coronavirus.

Dintre cele 217 cazuri, 19 persoane au fost vindecate, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 26 ani și 64 de ani.

Patru dintre pacienții confirmați cu coronavirus se află în secțile de terapie intensivă, cu o stare generală stabilă.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3373 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 18965 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4150 de teste. Dintre acestea, 3928 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 8 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Iași și Constanța.

 

 

×
Subiecte în articol: roman Madrid coronavirus
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close