Antena 3 CNN Coronavirus Rudele bolnavilor de COVID refuză transferul în Germania, de teamă că medicii fac experimente pe pacienți. Medicul Tudor Ciuhodaru explică

Rudele bolnavilor de COVID refuză transferul în Germania, de teamă că medicii fac experimente pe pacienți. Medicul Tudor Ciuhodaru explică

Situaţie incredibilă în spitale. Rudele bolnavilor de COVID-19 refuză transferul în spitalele din Germania, de teama că medicii fac experimente pe bolnavi, spun doctorii. De exemplu, la Institutul Marius Nasta din Capitală, din patru pacienţi acceptaţi, doar doi au fost transferaţi.

Rudele bolnavilor de COVID refuză transferul în Germania, de teamă că medicii fac experimente pe pacienți. Medicul Tudor Ciuhodaru explică
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    03 Noi 2021   •   09:38

Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat, la Antena 3, că oamenii sunt îndreptățiți să nu aibă încredere în autorități, din cauza comunicării deficitare a informațiilor în perioada pandemiei.

"Este consecința numeroaselor gafe și bâlbe ale autorităților în ceea ce privește comunicarea în această pandemie. Încrederea este un lucru care se dobândește extrem de greu și se pierde foarte ușor.

Aici mai este și o problema de educație pentru sănătate și de transparență. Pot să înțeleg, până la un punct, temerile familiilor ai căror pacienți sunt transferați în străînătate. Pentru că își pun problema cum vor avea acolo o comunicare, cine îi va informa despre ce se întâmplă, care sunt costurile în contextul în care se întâmplă un destin tragic în acea țară.

Lucrurile acestea trebuiau explicate foarte clar, să fie transparență. Și tot ceea ce înseamnă comunicare legată de partea medicală, beneficii, riscuri, ce se va întâmplă acolo. Trebuia precizat foarte clar.

Acest mecanism european de protecție civilă poate oferi șansa la viață pentru foarte mulți români.", a explicat medicul.

Șase pacienți COVID vor fi transferați la spitale din Germania

Șase pacienți COVID vor fi transferați miercuri la spitale din Germania. În primele două zile ale săptămânii, alți 12 pacienți au fost transportați pe calea aerului la unități medicale germane.

Ultimii șase pacienți vor fi transportați în Germania cu un avion german. Transferul se va face miercuri, a anunțat în urmă cu două zile șeful DSU, Raed Arafat.

În total, 18 pacienți infectați cu virusul SARS CoV-2 sunt transferați la spitale din Germania cu avioane ale forțelor aeriene germane și române. În timpul zborului, pacienții sunt supravegheați de echipe medicale.

Transferul pacienților se face în cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă. Până în prezent, au fost transferate în unități medicale din Ungaria și Polonia zeci de persoane care au nevoie de asistență medicală în secții ATI.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close