Antena 3 Coronavirus S-a aflat de ce s-a răspândit atât de repede coronavirusul. De când știa China despre riscul de pandemie

S-a aflat de ce s-a răspândit atât de repede coronavirusul. De când știa China despre riscul de pandemie

15 Apr 2020   •   22:41
S-a aflat de ce s-a răspândit atât de repede coronavirusul. De când știa China despre riscul de pandemie

Oficialii chinezi știau că se confruntă cu o problemă de sănătate publică gravă încă din data de 14 ianuarie, afirmă un fost șef al Serviciului Secret de Informații al Marii Britanii, MI6.

La acel moment se estimează că erau infectate deja peste 3.000 de persoane.

Cu toate acestea, președintele Chinei, Xi Jinping nu a avertizat publicul imediat, ci după o săptămână, pe 20 ianuarie scrie Daily Mail, citat de Gândul.

În intervalul în care guvernul nu a transmis nicio avertizare, păstrând informațiile secrete, mii de oameni ar fi contractat noul coronavirus. În acea perioadă, în Wuhan a avut loc și o sărbătoare, la care au luat parte zeci de mii de oameni, ceea ce a facilitat răspândirea bolii.

Potrivit fostul șef de serviciu secret, China a ascuns gravitatea virusului față din Occident și încearcă să se sustragă de la vina de a fi responsabilă de izbucnirea pandemiei.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close