Antena 3 CNN Coronavirus Salvatorii de la Ambulanță, apel disperat: 'Avem nevoie de materiale de curățenie și dezinfecție'

Salvatorii de la Ambulanță, apel disperat: 'Avem nevoie de materiale de curățenie și dezinfecție'

Federația Națională Sindicală 'Ambulanța' din România a lansat un apel pentru a cere ajutor tuturor, inclusiv oamenilor care pot da o mână de ajutor salvatorilor. De asemenea, salvatorii de la Ambulanță au anunțat Guvernul că activitatea se va bloca în două săptămâni.

Salvatorii de la Ambulanță, apel disperat: 'Avem nevoie de materiale de curățenie și dezinfecție'
Sursa foto: Facebook / Ambulanta Tulcea
26 Mar 2020   •   13:08

"Conducerea Federației Naționale Sindicale Ambulanța din România solicită Guvernului României și Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență să asigure echipamentul necesar de protecție pentru Serviciile Publice de Ambulanță la nivelul necesarului, astfel ca personalul operativ de intervenție din Serviciile Publice de Ambulanță să poată folosi echipamentul de protecție individual complet la toate intervențiile începând cu 1 aprilie 2020, altfel activitatea serviciilor de Ambulanță se va bloca în maxim două săptămâni din lipsă de echipamente și de decimarea capacității de intervenție.

Atenție! La această dată, în Serviciile Publice de Ambulanță avem confirmați pozitiv cu coronavirus un număr de trei angajați, iar izolați avem în total 113 angajați, din care 68 de angajați în 22 de județe și 45 de angajați în Serviciul de Ambulanță București-Ilfov.

Pentru a păstra operativitatea în intervenții, solicităm de urgență în primă etapă, testarea întregului personal din serviciile de ambulanță din județele care au angajați în izolare și în etapa a doua în toate Serviciile Publice de Ambulanță din țară.

Totodată, facem apel la toate persoanele juridice și fizice care pot să vină în ajutorul Serviciilor Județene de Ambulanță și Serviciul de Ambulanță București-Ilfov cu materiale de curățenie, materiale de dezinfecție și echipamente de protecție specifice.

Apel la solidaritate! Ca să vă putem ajuta la nevoie, avem nevoie acum de ajutorul dumneavoastră!", se arată în comunicatul Federației Naționale Sindicale 'Ambulanța'.

×
Subiecte în articol: coronavirus ambulanta
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close