Antena 3 CNN Coronavirus Ministrul Educației face apel la calm: „Nu avem decât patru elevi confirmați cu coronavirus”

Ministrul Educației face apel la calm: „Nu avem decât patru elevi confirmați cu coronavirus”

Se închid școlile unde învață elevi confirmați cu coronavirus. Ministerul Educației a transmis o procedură de urmat în toate unitățile de învățământ în cazul confirmării unui elev cu coronavirus.

Ministrul Educației face apel la calm: „Nu avem decât patru elevi confirmați cu coronavirus”
Sursa foto: Gov.ro
de S.T.    |    08 Mar 2020   •   11:06

„Vreau să precizez că suspendarea cursurilor se va realiza de către Comitetul Județean pentru situații speciale de Urgență. Procedura pe care Ministerul Educației împreună cu Ministerul Sănătății a transmis-o în teritoriu vineri prevede ca în funcție de rezultatele anchetei epidemiologice și de evoluția situației ca DSP pe împreună cu Inspectoratul Școlar Județean să poată decide închiderea sau suspendarea cursurilor la clasa sau școala cu pacientul confirmat.

Aș face un apel către părinți, către profesori și către conducerile unităților de învățământ din țară. Un apel la calm pentru că la momentul acesta în țară nu avem decât patru elevi care sunt confirmați cu coronavirus. Este vorba de trei elevi din Timișoara, acolo deja s-a luat măsura suspendării cursurilor, și un elev din Hunedoara.

La momentul acesta tot ce pot să vă precizez este că pentru suspendarea cursurilor sau pentru închiderea școlilor Comitetul Județean pentru situații speciale de Urgență ia această decizie”, a declarat, la Antena 3, Monica Anisie, ministrul desemnat pentru portofoliul Educației în Cabinetul Cîțu.

Coronavirus în România. Când se închid școlile

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close