Antena 3 CNN Coronavirus Se închid restaurantele și cafenelele în patru localități din Iași

Se închid restaurantele și cafenelele în patru localități din Iași

Restaurantele, cafenelele aflate în interior și jocurile de noroc se închid în patru comune din Iași, din cauza creșterii cazurilor de Covid-19. De asemenea, în orașul Iași s-ar putea lua aceleași măsuri, dacă îmbolnăvirile continuă să crească.

Se închid restaurantele și cafenelele în patru localități din Iași
Sursa foto: pixabay
de Dan Gabor    |    28 Sep 2020   •   16:30

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a analizat în ședința de luni incidența cumulată a cazurilor pozitive Covid-19 în ultimile 14 zile la nivelul județului Iași. A fost dispusă suspendarea activității cu publicul a restaurantelor și cafenelelor aflate în interiorul clădirilor în comunele Bârnova, Heleșteni, Holboca și Horlești.

De asemenea, a fost dispusă menținerea acestor măsuri, luate anterior, în comuna Ciurea. În toate aceste comune s-a dispus suspendarea activității operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc, precum și interzicerea desfășurării spectacolelor, concertelor și evenimentelor culturale, potrivit Mediafax.

Conform Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași, în comunele Rediu și Tomești, unde rata cumulată a cazurilor pozitive Covid-19 a scăzut sub 1,5/1000 locuitori, s-a dispus reluarea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară prepararea, comercializarea și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, a activității operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc, precum și reluarea desfășurării spectacolelor, concertelor și evenimentelor culturale.

În ce privește orașul Iași, s-a atins rata de incidență de 1,5 la mia de locuitori, motiv pentru care autoritățile atrag atenția că dacă va fi depășit acest prag, începând cu data de 5 octombrie va fi necesară dispunerea acestor măsuri și în ceea ce privește orașul Iași, respectiv suspendarea activitatății cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, suspendarea activității operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc și interzicerea desfășurării spectacolelor, concertelor și evenimentelor culturale.

×
Subiecte în articol: COVID-19 Iași
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close