Antena 3 CNN Coronavirus Şeful unei companii aeriene: "Doar cei vaccinaţi vor mai putea călători cu avionul"

Şeful unei companii aeriene: "Doar cei vaccinaţi vor mai putea călători cu avionul"

Şeful unei companii aeriene a explicat, într-un interviu, că pe viitor doar cei vaccinaţi vor mai putea călători cu avionul, iar guvernele lumii vor fi nevoite să insiste ca acest lucru să se întâmple.

Şeful unei companii aeriene: "Doar cei vaccinaţi vor mai putea călători cu avionul"
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    27 Mar 2021   •   18:51

Alan Joyce, directorul companiei aeriene Qantas, a explicat că este convins că, în foarte scurt timp, doar persoanele care au fost vaccinate împotriva COVID-19 vor mai mai putea călători în afara ţării cu avionul.

De asemenea, acesta a susţinut că guvernele vor insista asupra acestei reguli, iar dacă nu, companiile aeriene vor fi nevoite să o impună.

Vaccinurile împotriva COVID-19 sunt considerate cruciale pentru reluarea călătoriilor la capacitate maximă, în condiţiile în care numărul pasagerilor a scăzut cu peste 75% anul trecut, arată BBC.

Directorul executiv al Qantas, Alan Joyce, a declarat că multe guverne au purtat discuţii privind introducerea vaccinării drept o condiţie de intrare în ţară.

Chiar dacă autorităţile nu vor lua o astfel de decizie, el este de părere că operatorul aerian ar trebui să o impună.

"Avem datoria de a avea grijă de pasagerii noştri şi de echipaj şi toate persoanele de la bordul aeronavei trebuie să fie în siguranţă", a declarat Alan Joyce.

Joyce a adăugat că, în acest context, modalitatea de rezervare a biletelor de avion va fi modificată, iar pasagerii vor accepta schimbările.

"Majoritatea clienţilor noştri consideră că aceasta este o idee excelentă - 90% dintre persoanele pe care le-am chestionat susţin că pentru a călători pe plan internaţional, oamenii ar trebui să fie vaccinaţi", a mai spus şeful companiei aeriene Qantas.

Cum arată paşaportul COVID propus de Comisia Europeană | GALERIE FOTO

De altfel, Comisia Europeană a pregătit deja un paşaport COVID, ce poartă numele de "adeverinţă electronică verde", pentru ca oamenii să poată călători fără restricţii, după ce au fost vaccinaţi împotriva COVID-19.

×
Subiecte în articol: vaccin COVID-19
Parteneri
Schema lui Călin Donca cu care a făcut milioane de euro
x close