Antena 3 CNN Coronavirus Șeful Pfizer spune că va fi nevoie de o a patra doză de vaccin anti-COVID-19 iarna viitoare

Șeful Pfizer spune că va fi nevoie de o a patra doză de vaccin anti-COVID-19 iarna viitoare

Șeful Pfizer a confirmat astăzi că va fi nevoie de o a patra doză COVID-19 pentru a face față variantei Omicron și a avertizat că acest lucru va fi probabil necesar în câteva luni.

Șeful Pfizer spune că va fi nevoie de o a patra doză de vaccin anti-COVID-19 iarna viitoare
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    10 Dec 2021   •   14:25

CEO-ul Pfizer susține că persoanele vulnerabile ar putea avea nevoie de două rapeluri în același an pentru a le proteja împotriva variantei Omicrron foarte evoluate, despre care se crede că nu este foarte afectată de vaccinuri, în special cand e vorba de două doze.

Dr Bourla a spus că trei doze „vor oferi o protecție foarte bună” împotriva COVID-19 în această iarnă, dar oamenii de știință nu sunt încă siguri cât de repede scade imunitatea.

El a spus pentru CNBC: „Cred că vom avea nevoie de a patra doză. Am spus asta de mai multe ori.

„În cazul [variantelor] anterioare, proiectam că va avea loc la 12 luni după a treia doză. Cu Omicron, trebuie să așteptăm și să vedem pentru că avem foarte puține informații. S-ar putea să avem nevoie de ea mai repede.

Anunțul vine după ce Pfizer a avertizat ieri că două doze din vaccinul său nu vor preveni infecțiile cu Omicron, dar „ar putea oferi în continuare protecție împotriva bolilor severe”. Oamenii de știință independenți cred că același lucru va fi și cazul altor vaccinuri, cum ar fi cel AstraZeneca.

Dar testele preliminare de laborator au arătat că un al treilea vaccin Pfizer declanșează un răspuns de anticorpi „mai robust” la Omicron, similar cu două doze împotriva tulpinilor anterioare de COVID – sugerând că amplificatorii vor învinge tulpina mutantă.

Compania – care a câștigat miliarde datorită pandemie după ce a făcut un vaccin eficient – ​​a dezvăluit, de asemenea, că milioane de doze dintr-o nouă versiune a vaccinului său adaptată tulpinii mutante nu vor fi gata până în martie, potrivit The Daily Mail.

Acesta vine în momentul în care doctorul Anthony Fauci, cel mai important expert în boli infecțioase din SUA, a declarat astăzi că definiția termenului „vaccinat complet” în America se va schimba pentru a necesita și o doză de rapel. Oficialii din domeniul sănătății investighează deja potențiala nevoie de o a patra doză de vaccin după ce oamenii își primesc rapelurile, a spus el.

Între timp, două studii separate publicate ieri au arătat că vaccinurile par să funcționeze mai bine decât se aștepta împotriva Omicron, care se răspândește rapid în Marea Britanie.

Dar consilierii guvernamentali de top au avertizat că NHS s-ar putea confrunta în continuare cu presiuni severe din partea Omicron în această iarnă, dacă se dovedește definitiv că este mai transmisibil, pur și simplu din cauza numărului mare de persoane care s-ar infecta.

Oficialii din Marea Britanie speră că lansarea boosterului din țară pentru toți adulții – pe care Boris Johnson s-a angajat să-l livreze până la sfârșitul lunii ianuarie – și implementarea Planului B vor salva NHS în fața valului Omicron care se apropie, despre care oamenii de știință de frunte cred că va fi dominant de Crăciun.

Dar mai puțin de jumătate dintre persoanele de peste 18 ani din Marea Britanie au primit un rapel, ceea ce înseamnă că 23 de milioane care vor fi eligibili până la sfârșitul lunii ianuarie nu au primit încă a treia doză.

×
Subiecte în articol: COVID-19 omicron BioNTech Pfizer Pfizer vaccin
Parteneri
Gestul șocant făcut ucigașul Mirelei. S-a întâlnit cu sora ei
x close